Održana izvještajna skupština Šahovskog kluba Virovitica: Iduće godine očekuje se povratak u 2. ligu

Jedan od najstarijih gradskih sportskih kolektiva- Šahovski kluba Virovitica, koji će kroz tri godine obilježiti stotu obljetnicu kontinuiranog rada, održao je na završetku još jedne sezone redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj su sumirani ovogodišnji pojedinačni i ekipni rezultati.

– U sklopu 3. Hrvatske šahovske lige Istok zamalo nam je izmaknuo laskavi naslov prvaka, jer smo u derbiju prvenstva, uz jedinog kandidata za najviši tron, ŠK Pleternicu, minimalno poraženi sa 3,5:2,5. Tijekom godine u potpunosti smo, bez obzira što nemamo vlastiti prostor, realizirali sve naše klupske aktivnosti. Dio naših igrača sudjelovao je i na brojnim šahovskim turnirima diljem Hrvatske, a najviše nastupa bilježe Mile Bičanić i Vlado Pucan– istaknuli su u svojim izvještajima predsjednik kluba Marko Ivanković i tajnik Marko Stipandić.

S obzirom na najavu da će se tijekom zimskog prijelaznog roka u klub vratiti nekadašnji standardni klupski prvotimci, prvenstveni je zadatak povratak u drugoligaško društvo gdje im je po kvaliteti i mjesto. Istodobno, nizom aktivnosti, posebice u osnovnim i srednjim školama, pokušat će se privući veći broj mladih. Pojačat će se i klupske aktivnosti od prvenstva grada i kategornih turnira, do redovnih mjesečnih brzopoteznih turnira, kao i simultanki s najmlađima.

Planirane su i prigodne šahovske manifestacije povodom Dana grada, kao i Dana Virovitičko-podravske županije te nastavak suradnje s Dnevnim boravkom Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. Do kraja godine Šahovski klub Virovitica organizira u subotu, 16. prosinca, 4. memorijalni šahovski brzopotezni turnir u spomen na braću Branimira i Domagoja Markotića. Prijave za turnir su u tijeku, a očekuje se do sada rekordan broj šahista iz desetak klubova iz nekoliko hrvatskih županija.

IMG 20231123 200748 Custom

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content