OPĆINA SUHOPOLJE Uspješno završena ovogodišnja Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa”

U organizaciji suhopoljske udruge KrEdA, te uz potporu Savjeta mladih i Općine Suhopolje, i ove godine provedena je velika volonterska akcija na području suhopoljske općine “72 sata bez kompromisa”. U ukupno 10 različitih akcija (radnih, humanitarnih i kreativnih), uključena su bila 44 volontera.

Osim toga, akciji su se priključili i brojni učenici OŠ Suhopolje koji se tek uče volonterstvu i aktivnom građanstvu, kao i njihovi učitelji.

– Raduje nas da je i ovogodišnja akcija uspješno odrađena. Uz naše već redovne volontere, priključili su nam se i volonterski klubovi izvan naše općine, iz OŠ Gradina i OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, a znak je to da se dobar glas daleko čuje. Ovom prilikom im posebno zahvaljujemo na volonterskim satima koje su proveli s nama i pomogli u provedbi radnih akcija– kažu iz Udruge KrEdA.

Budući da se radi o akciji “bez kompromisa”, svoje volonterske zadatke su beskompromisno prihvatili, uz već navedene i volontere iz općine Suhopolje, mladi iz Milanovca, Virovitice, Seseveta, Kapele Dvora, Voćina, Vladimirovca i Zagreba.

Uz pozitivne osjećaje činjenja dobrih djela, prilika je to i za druženje i nova prijateljstva, ali i usvojiti lekciju kako biti aktivan član društva i svojim djelima utjecati na bolje društvo.

– Sve su planirane akcije uspješno su provedene i zahvaljujemo našim mještanima koji su se aktivno uključili, svatko na svojoj razini. Pokrenuli smo našu malu sredinu i inkluzivnim volontiranjem aktivirali različite slojeve društva. Pri tome mislim na naše volontere- umirovljenike, koji su svojim trudom i radom uzgojili sadnice drveća i ukrasnog bilja koje su zatim mladi volonteri, učenici viših razreda, ali i Posebnog razrednog odjela OŠ Suhopolje, posadili na školskom igralištu. Imali smo kao i uvijek podršku naše Općine i Župe sv. Terezije Avilske i odličnu suradnju u smislu logistike sa Suhopoljskom školom bez kojih bi bilo puno teže organizirati cijelu akciju. Uz to, dodatno smo ponosni da smo uz brojne gradove koji su se uključili u ovu nacionalnu inicijativu mi i dalje jedina općina koja provodi ovu volontersku akciju. Nakon uručivanja zahvalnica, već smo u planiranju novih aktivnosti za sljedeću akciju- ističe Lucija Lukačević, voditeljica i volonterka akcije za općinu Suhopolje.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, Udruga KrEdA)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content