Pod motom “I u mojem gradu Vukovar svijetli” održana tradicionalna memorijalna svečanost ispred Osnovne škole Đurđevac

Učenici, učitelji i djelatnici Osnovne škole Đurđevac paljenjem svijeća u parku ispred škole i ove su se godine prisjetili na slavne dana naše povijesti. Učenicima su se na ovoj memorijalnoj svečanosti, kad se prisjeća na žrtvu Vukovara, priključili roditelji djece, brojni građani, ali i gradonačelnik Hrvoje Janči, gradski vijećnik Zoran Jančijev, predsjednik HVIDRA-e grada Đurđevca Željko Matkov, načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček, đurđevački župnik Tomislav Leskovar i ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović.

-Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve i branitelje Domovinskoga rata i sve ono što su učinili da mi možemo danas mirno i slobodno živjeti. Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku – naglasio je gradonačelnik Janči.

Danijel Domišljanović, ravnatelj OŠ, dodao je da su tijekom cijelog nastavnoga dana učenici razredne nastave i učenici viših razreda sa svojim učiteljima govorili o događanjima u Domovinskom ratu, s posebnim naglaskom na žrtvu grada Vukovara.

Paljenjem lampaša u parku ispred glavnoga ulaza u školu odala se počast tragediji i žrtvi Grada Heroja Vukovara i Škabrnje. Istovremeno, djelatnici Komunalnih usluga d.o.o i javnih radova duž obje strane cijele Vukovarske ulice zapalili su na stotine lampiona. Ova ulica u memoriji Đurđevčana ima posebno značenje, jer su njome upravo u ovo vrijeme iz Vukovara dolazile kolone prognanih, a istom ovom ulicom đurđevački i podravski branitelji odlazili na vukovarsko i druga ratišta u Domovinskom ratu.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content