Povorkom sjećanja i paljenjem svijeća u Koprivnici obilježena 32. obljetnica pada Grada heroja – Vukovara

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 1991., u Koprivnici je održana tradicionalna povorka sjećanja u kojoj je sudjelovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U organizaciji Grada Koprivnice i Odbora za branitelje Grada Koprivnice, obilježavanje 32. obljetnice pada grada heroja Vukovara započelo je svetom misom u Župi Blaženog Alojzija Stepinca koju je predvodio vlč. Ozrena Bizeka, nastavljeno je paljenjem svijeća kod spomenika Vučedolske golubice. Blagoslov kod Vučedolske golubice predvodio je vlč. Davor Šumandl.

U spomen na žrtve, svijeće su upalili zamjenik Ljubić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, član Županijske skupštine i koprivnički pročelnik Tomislav Golubić te predsjednik koprivničkog Odbora za branitelje Ivica Jurenec, a pridružili su im se i predstavnici braniteljskih udruga, obitelji ubijenih i nestalih branitelja i civila, školarci, izviđači te brojni građani.

Povorka je zatim krenula prema Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje Domovinskog rata, gdje je također odana počast, a svijeće su zapaljene i duž Ulice hrvatske državnosti.

Više fotografija možete pogledati OVDJE. 

(kckzz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content