Stanje u prometu: Pijani traktorist u Mikleušu upravljao neregistriranim vozilom, najveća brzina ponovno zabilježena u Suhopolju

Na prometnicama Virovitičko-podravske županije proteklog je tjedna evidentirano jedanaest prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i deset s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedan je vozač osobnog automobila zadobio lakše tjelesne ozljede, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 272 prekršaja i to 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 99 km/h je utvrđena u ponedjeljak, 20. studenog u 9 sati u Suhopolju, na dionici županijske ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,13 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u Mikleušu u petak oko 19,50 sati. Osim pod utjecajem alkohola, ovaj vozač je neregistriranim vozilom upravljao za vrijeme zabrane, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content