Stanje u prometu: U Bušetini upravljao automobilom s 3,42 promila i bez vozačke dozvole

Protekli tjedan, na prometnicama Virovitičko-podravske županije, evidentirano je 14 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Prema priopćenju policije, u tim prometnim nesrećama su tri sudionika u prometu zadobila lakše ozljede (dva vozača osobnih automobila i pješak). Dva počinitelja su uzrokovala prometne nesreće pod utjecajem alkohola, a gotovo svaku drugu prometnu nesreću je uzrokovao vozač starosne dobi od 60 do 85 godina.

Desetogodišnji dječak u svojstvu pješaka je lako ozlijeđen u naletu automobila kojim je upravljala mlada vozačica u utorak, 14. studenog u 18:10 sati na pješačkom prijelazu u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 289 prekršaja i to 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 81 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 45 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 105 km/h je utvrđena u nedjelju u 7,22 sata u Suhopolju, na dionici D24 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,42 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u Bušetini u petak oko 14,30 sati. Osim pod utjecajem alkohola ovaj vozač je vozilom upravljao i prije stjecanja prava na upravljanje zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen. U provedenom žurnom prekršajnom postupku je ovom vozaču određena kazna od zadržavanja u zatvoru 12 dana, nakon čega je prepraćen u zatvor u Bjelovaru.

Osim ovog vozača, tijekom proteklog tjedna sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena su još dva vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i to 60-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,48 g/kg u petak u 17,50 sati u Slatini, dok je koncentracija alkohola u organizmu od 1,95 g/kg utvrđena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u utorak, 15,30 sati u Čačincima.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content