Studenti fizioterapije s “Jaglacima” proveli radionice i vježbe usmjerene poboljšanju tjelesnog zdravlja

Tri dana za redom studenti 3. godine prijediplomskog studija smjera Fizioterapija s Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek bili su u posjetu Udruzi za osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica pod vodstvom asistentice Meri Reili, mag. physioth.

– Tijekom posjeta zajedno s korisnicima provodili su različite vježbe usmjerene poboljšanju tjelesnog zdravlja. Druženje nakon vježbi pridonijelo je pozitivnoj atmosferi i povezivanju studenata s članovima Udruge – rekla je voditeljica poludnevnog boravka u “Jaglacu” Ivona Žagar.

Naglasila je i kako ova suradnja Udruzi, a prije svega članovima, jako puno znači.

– Studenti imaju priliku “osjetiti” što znači konkretno raditi i vježbati s osobama koje imaju invaliditet. Dolaskom u boravak također imaju priliku vidjeti i drugu “realnost” koja se odvija u njihovim krugovima. Korisnici su srčano i hrabro odradili sve vježbe i studente prihvatili otvoreno, spontano, iskreno i s osmijehom – rekla je Žagar te zaključila kako su iz Udruge iskoristili priliku i pozvali sve studente da se im pridruže kroz volontiranje u boravku. 

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content