U Studentskom domu Virovitica održana tribina o mentalnom zdravlju mladih

Teškoće s mentalnim zdravljem kod velikog se broja ljudi pojavljuju već u njihovoj mlađoj životnoj dobi, a čak petina djece i mladih ima neke teškoće s mentalnim zdravljem. Stoga je prevencija mentalnih poremećaja u ranoj životnoj dobi, koju još nazivamo i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju, zalog boljeg mentalnog zdravlja kasnije u životu, a ulaganje u mentalno zdravlje mladih ujedno je i ulaganje u bolje mentalno zdravlje cjelokupne populacije.

Slijedom toga je u Studentskom domu Virovitica jučer (utorak) održana tribina za studente pod nazivom “Malim koracima do cilja”. Tribinu je vodio profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije.

Profesor Brlas studente je potaknuo na promišljanje o tome kako se donose odluke u životu i što upravlja našim ponašanjem, zatim kako postavljati ostvarive ciljeve u životu i što se događa kada se ciljevi ne mogu ostvariti. Temelj rasprave bila je posljednja knjiga profesora Brlasa o mentalnom zdravlju pod nazivom “Malim koracima do cilja” koja je i zamišljena kao vodič za bolje samorazumijevanje kako bismo ostali “normalni” i sačuvali svoje mentalno zdravlje, jer bez dobrog mentalnog zdravlja nema ni dobrog općeg zdravlja.

Nastavak je ovo suradnje Zavoda za javno zdravstvo i Studentskog doma Virovitica koja je započela otvaranjem Studentskog doma prije nekoliko godina. Na ovaj način stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije daju svoj aktivan doprinos očuvanju zdravlja mladih.

(www.icv.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content