Diljem Virovitičko-podravske županije obilježava se 24. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Danas (nedjelja) se obilježava 24. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a. Tim povodom predstavnici Hrvatske demokratske zajednice s područja cijele Virovitičko-podravske županije odaju počast prvom hrvatskom predsjedniku i predsjedniku HDZ-a.

Ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu u Virovitici okupili su se, položili cvijeće te te upalili lampione predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Gradskog odbora HDZ-a grada Virovitice, općinskih odbora HDZ-a, predstavnici Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, predstavnice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, te predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” i Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije. Počast su odali i pripadnici braniteljskih udruga s područja grada Virovitice.

– S trajnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja hrvatske države i HDZ-a. U nacionalnoj povijesti ostat će upamćen kao najveći državnik kojeg je imao hrvatski narod u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti. Franjo Tuđman prepoznao je pravi trenutak da zajedništvom hrvatskog naroda i hrabrošću hrvatskih branitelja stvori hrvatsku slobodu. Neka mu je vječna hvala i slava – poručio je tom prigodom Igor Andrović, virovitičko-podravski župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije.

Polaganjem lampiona i molitvom kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu Orahovice također je obilježena 24. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana. Odavanje počasti predvodio je predsjednik GO HDZ-a Orahovica gradonačelnik Saša Rister, koji istaknuo veličinu lika i djela dr. Tuđmana.

– Dr. Franjo Tuđman bio je čovjek koji je pokrenuo borbu za slobodnu Hrvatsku, koju je i ostvario uz žrtvu i hrabrost hrvatskih branitelja. Upravo zbog toga smo mu danas odali počast kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima. Sve što su drugi hrvatski velikani sanjali, predsjednik Tuđman je ostvario. Učinio je najviše za naš narod i Domovinu, a slijedeći njega i mi danas nastojimo djelovati na očuvanju temeljnih vrijednosti i istine o pravednoj borbi za svoj narod i Domovinu te težimo povratku onog istog optimizma i zajedništva koje će nam vratiti ponos u izgradnji bolje i prosperitetnije Hrvatske, onakve kakvu je priželjkivao i za kakvu se borio dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji– rekao je Rister.

Počast su, polaganjem vijenca i upaljenih lampiona uz bistu dr. Franje Tuđmana u Slatini, odali i članovi Mladeži HDZ-a Slatina, članice Zajednice žena ”Katarina Zrinski” HDZ-a Slatina, utemeljitelji HDZ-a grada Slatine, te članovi predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Slatina predvođeni predsjednikom Igorom Fazekašem.

(www.icv.hr, mš, vg, adf)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content