Godišnja skupština Učeničke zadruge “Vučica” Srednje škole “Stjepan Ivšić” Orahovica: Planovi za iduću godinu puni odličnih ideja i noviteta

Održana je godišnja skupština Učeničke zadruge “Vučica” Srednje škole “Stjepan Ivšić” Orahovica.

Uz mnoštvo učenika zadrugara, skupštini su nazočili njihovi voditelji i ostali profesori škole te kao predstavnik Grada Orahovice u Skupštini, komunalni redar Nikola Klepač. U uvodu se obratio ravnatelj škole Davor Jeger naglasivši važnost zadrugarstva kako u školi, tako i općenito u društvenoj zajednici.

-Važnost i korisnost zadrugarstva posebno je vidljivo u našoj školi i radu naše Vučice. Puno toga smo postigli zajedništvom, okruženjem s puno ljudi i puno novih ideja i doveli školu na jednu puno veću razinu. Hvala svim učenicima i njihovim voditeljima koji su iznimno vrijedni i prepuni ideja te svake godine donose školi nešto po čemu smo jedinstveni i prepoznatljivi – rekao je Jeger.

Skupstina Zadruge Vucica 3

U radu Zadruge pričali su voditeljica profesorica Suzana Đebro – Maričić i profesor Mirko Kufner.

-U tekućoj godini smo odradili niz aktivnosti, radili na proizvodnji niza proizvoda po kojima je škola poznata, a u ovoj godini, uz naše redovne proizvode od voća kao što su vino, likeri i sokovi, u strojarskoj sekciji proizveli smo školsku slovaricu, jedan novitet koji je ostvario zapažen rezultat na smotri učeničkih zadruga. Sudjelovali smo na Sajmu vina i kulena, Kestenijadi, a posebno bih istaknuo i prošlogodišnji Advent u Orahovici gdje smo prodajom naših proizvoda ostvarili značajna sredstva za rad Zadruge – rekao je Kufner.

Voditeljica Đebro – Maričić naglasila je kako učenici jako puno rade i to ne samo na ovim “vidljivim” aktivnostima.

Skupstina Zadruge Vucica 2

-Kada pogledamo samo one aktivnosti koje su vidljive, to je jako puno, ali naši učenici rade tijekom cijele godine. Trude se maksimalno, konstantno imaju nove ideje, vrlo su poduzetni i žele nešto ostaviti svojoj školi te sebi pokazati da mogu puno, što je i najvažnije – zaključila je Đebro – Maričić.

U nastavku su voditelji sekcija predstavili plan rada za naredno razdoblje i to voćarsko-vinogradarske sekcije Mirko Kufner koji je pročitao i plan cvjećarske, zatim Danira Vinković ugostiteljske, Ivan Cigler strojarske te Suzana Đebro – Maričić ekonomske sekcije.

Svi planovi su puni odličnih ideja i noviteta, a među najatraktivnijim je i izrada slikovnice o gradu Orahovici.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content