Književnica Natalija Bajer kratkom pričom “Ledina” i putopisom “Vjenčanje na štajerski način” osvojila dvije druge nagrade “Stjepan Kranjčić”

U velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u subotu, 2. prosinca održana je završna svečanost 15. Susreta hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” na kojoj su, nakon što je prethodno proveden natječaj, dodijeljene i nagrade, više je književnih radova javno izvedeno te je predstavljen zbornik najuspjelijih radova “Pred svjetionikom duša”. Riječ je o jedinom nacionalnom književnom natječaju i susretu za književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima: poeziji, kratkoj priči, putopisu, eseju i monodrami.

Na 15. Susretu hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” sudjelovala je i spisateljica Natalija Bajer.

U zborniku radova “Pred svjetionikom duša”, koji je tom prilikom predstavljen sudionicima susreta, Bajer je zastupljena s tri autorska rada, pjesmom “Martina pleše”, kratkom pričom “Ledina” i putopisom “Vjenčanje na štajerski način”, a u kategorijama priče i putopisa osvojila je 2. nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva kojim je predsjedao prof. dr. Vladimir Lončarević.

Zanimljivo je spomenuti i činjenicu da je među nagrađenima ove godine bila i autoričina sestra, književnica Slavica Sarkotić, koja je u konkurenciji za monodramu osvojila 1. nagradu stručnog povjerenstva.

Više o svemu možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, nb, foto: ICV, ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content