NAJBOLJE ZA KLUB Kadeti Virke odabrali Kup Regija, Dragičević: Još uvijek nismo spremni za Cibonu, Zadar i Split

Kadetska momčad Virka Virovitice osvojila je prvenstvo kadetske lige te je prema sustavu natjecanja izborila kvalifikacije za Jedinstvenu kadetsku ligu Hrvatske, najviši rang natjecanja u kojoj sudjeluje 10 najboljih klubova u državi poput Cibone, Zadra, Splita, Zagreba i Dinama.

No, Uprava KK Virovitice, zajedno s trenerom kadeta Hrvojem Dragičevićem, odlučila je da će momčad odustati od kvalifikacija za popunu Jedinstvene lige budući da je zaključak kako ne bi mogli kvalitetno i na najbolji mogući način parirati renomiranim protivnicima. Također, daleka putovanja između ostalog donose i velike financijske izdatke, koje klub u ovim trenutcima ipak ne može podnijet. 

– Smanjen nam je i roster igrača te se niti na taj način ne možemo kvalitetno suprotstaviti izazovima koji bi bili pred nama. Naša najtalentiranija selekcija nastavit će natjecanje tako u Regionalnoj ligi Hrvatske koja obuhvaća četiri regije, a igrat ćemo u Regiji Sjever koja broji šest klubova- ističe Hrvoje Dragičević.

Spomenuta liga igrat će se dvokružnim sustavom, te će se prvoplasirani naći među najboljih osam klubova koji se natječu na Završnici Kupa Regija. 

– Klubovi koji se, među ostalima, bore za Završnicu Kupa Regija bit će KK Dubrovnik, koji je ovo natjecanje osvojio u sezoni 2021./2022., GKK Šibenka, KK Medveščak Zagreb i KK Brod. Završnica Kupa igrat će se na turniru “Final Four”, na kojemu će nastupiti četiri najbolje ekipe i smatramo da je to trenutno najbolje rješenje što se naših mogućnosti tiče- zaključio je Dragičević.

(www.icv.hr, KK Virka Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content