OPĆINA ČAČINCI Načelnik Jurenac o novim projektima i programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac na svakoj sjednici Vijeća iznosi presjek rada općinske vlasti. Tako je bilo i na sinoćnjoj, 15. sjednici gdje je iznio nekoliko korisnih i važnih vijesti o općinskim projektima koji su u tijeku, a tu svakako treba istaknuti da uskoro startaju radovi na obnovi Dječjeg vrtića i zgrade Nogometnog kluba Mladost stradale u velikoj poplavi u svibnju ove godine.

-Nakon nekoliko mjeseci konstantne aktivnosti i napornog rada, prije nekoliko dana smo potpisali ugovor za obnovu i opremanje Dječjeg vrtića Palčić i zgrade NK Mladost. Kao što je poznato, Vlada RH je osigurala cjelokupan iznos za obnovu ova dva objekta i to još u rujnu, ali čekali smo završetak postupka Javne nabave i evo sada je i to gotovo i kroz tjedan dana očekujemo da bi radovi trebali i započeti – rekao je Jurenac.

Naglasio je i kako će uskoro početi radovi i na proširenju propusta ispod željezničke pruge.

-Taj smo problem uskog propusta ocijenili kao jedan od ključnih zbog kojih je došlo do velike poplave i stradavanja naših objekata. Mogu reći da su i Hrvatske željeznice završile sve postupke koji su prethodili donošenju odluke o izvođaču radova koji će raditi na proširenju tog propusta. I ove radove očekujemo kroz tjedan pa bi tako i jedni drugi paralelno bili u tijeku na naše veliko zadovoljstvo – dodao je Jurenac.

U nastavku svog izlaganja predstavio je i ostale projekte koji su tijeku, a poseban naglasak stavio je na još jedan veliki korak u pomoći nakon spomenute poplave, a riječ je o obeštećenju poljoprivrednika za nastalu štetu.

-Svi znamo koliku je štetu donijela ta nesretna poplava u svibnju i evo mogu reći da su sve štete poljoprivrednicima isplaćene i sudeći prema informacijama kojima raspolažemo, poljoprivrednici su izrazili svoje zadovoljstvo obeštećenjem i zaista mi je drago da je tako – rekao je Jurenac.

Na kraju se dotaknuo i programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

-Konačan prijedlog smo dobili prije nekoliko dana i očekujemo kroz vrlo kratko vrijeme da krenemo u sljedeću fazu i da sredinom sljedeće godine i tu priču riješimo na najbolji mogući način i na zadovoljstvo naših poljoprivrednika – zaključio je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content