Povodom Svetog Nikole u Pitomači besplatno pogledajte dječju predstavu “Grimmix” Kerekesh Teatra

Povodom Svetog Nikole u Centru za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači danas (utorak) s početkom u 18 sati odigrat će se kazališna predstava za djecu “Grimmix” Kerekesh Teatra. 

Bajke braće Grimm svima su nam jako dobro poznate, no, jeste li se ikad zapitali što bi se dogodilo da se na istom mjestu nađu Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo? Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je napravio upravo to: na jednom mjestu okupio je vaše najdraže junake iz bajki!

Po motivima bajki braće Grimm (Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke), povezali su četiri bajke i stvorili jedinstvenu predstavu za djecu i mlade – Grimmix.

Grimmix je peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način da se vrate u svoje bajke. Junaci u čijim pustolovinama uživaju generacije i generacije mališana, na kazališne daske dolaze veseliji i duhovitiji nego ikad i svojim malim gledateljima govore o važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih uče razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content