Rukometaši Orahovice pobjedom zaključili prvi dio sezone

Rukometaši Orahovice na svom su parketu u posljednjem jesenskom kolu ugostili momčad RK Ivana iz Starih Mikanovaca te odličnom igrom u oba pravca na kraju došli do zaslužene pobjede od 42:36.

Samo je početak utakmice bio neizvjestan što se tiče rezultata, iako je momčad Damira Knežića vodila od starta, ali se nije odvajala na više od tri pogotka. Sredinom i posebno pri samom kraju Orahovčani su se odvojili na +7 (20:13), da bi prije odlaska na odmor otišli na najvećih +8 (23:15).

U drugom dijelu gledatelji su vidjeli još jači ulazak domaće ekipe i dizanje prednosti koja je desetak minuta prije kraja iznosila 37:24. Visoku razliku iskoristio je domaći trener Knežić pa pružio prigodu ”igračima s klupe” kako bi osjetili ritam prave utakmice. Završilo je sa sigurnih +6 (42:36).

– Bila je ovo iznimno psihološki teška utakmica za nas jer je RK Ivan momčad koja je nama izravni konkurent za sredinu prvenstvene ljestvice. To su utakmice koje se moraju pobijediti i zato smo malo nervozno ušli s ispadanjem lopte, promašenim šutovima i lošim reakcijama u obrani. No, brzo smo podigli razinu igre, kontrolirali rezultat i pokazali da smo u ovom trenutku bolja momčad. U drugom dijelu smo ostali na istoj razini i još digli razliku u rezultatu što mi je napokon dalo mogućnost da pružim prigodu dečkima koji manje igraju. Hvala publici na još jednoj odličnoj podršci i ovo su za nas veliki bodovi– rekao je nakon utakmice trener RK Orahovica Damir Knežić.

Najefikasniji igrač susreta bio je Orahovčanin Marko Hajmiler s 13 pogodaka, šest je postigao Danijel Šijaković, pet zgoditaka djelo je Tina Lovrića, po četiri gola postigli su Tomislav Rotim, Domagoj Bot i Mihael Horvatek, tri Marko Cingel, dva Markanović i jedan Kuricek, a treba svakako istaknuti i vratara Darija Jagorinca koji je skupio 11 obrana.

– Nije to još to, ima tu još puno prostora, moramo još puno raditi, ali na pravom smo putu. Moram se zahvaliti momcima na trudu i želji, nije bilo lako s toliko ozljeda, ali izdržali smo sve. Isto tako veliko hvala i kapa dolje ljudima koji se ne vide na terenu, a rade ogroman posao, a to je naša Uprava koja čini sve za ovu momčad. Slijedi nam odmor i nadam se pojačavanje momčadi na pozicijama gdje nam to treba i siguran sam da ćemo jako puno toga pokazati na proljeće– zaključio je Knežić.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content