Udruga PAUK Orahovica organizirala tradicionalni glazbeni koncert “Božićno rokanje”

U vremenima kada je normalno da oko mladih svira ”neka čudna muzika”, ipak ima onih koji ne daju, koji otkidaju i najmanju sekundu mogućnosti da mladima pruže ono po čemu je Orahovica nekada bila nadaleko i naširoko poznata- rocku.

U tom pravcu PAUK već dugi niz godina u blagdansko vrijeme organizira sada već nadaleko poznato “Božićno rokanje”, koncert koji privlači mlade iz svih krajeva Slavonije pa i šire i promovira upravo rock u svim njegovima vrstama.

Na ovom su koncertu, a koji je krenuo kao festival od dva dana, kroz godine svirali su Dubioza kolektiv, Cota G4, Mašinko, Vojko V, Debeli precjendik i mnogi drugi poznati rock i punk sastavi i baš zato je “Rokanje” zaštitni znak orahovačkih blagdana.

Nastupila su dva benda i svaki ima svoju priču. Gosti večeri bili su neuništivi Muto i njegova Gužva u 16-ercu, a prije Gužve svoju nemjerljivu glazbenu kvalitetu i talent pokazao je mladi orahovački metal sastav Cageheart:

– I dalje smo u tom manjem obliku jer iskreno nemamo prostor gdje bi u zimskom periodu mogli organizirati ovakav jedan glazbeni događaj. Bez obzira na sve bilo je ludo, Blues prepun, gotovo da se nije moglo ući, ljudi odasvuda, a atmosfera puna dobre vibre i prijateljstva. Prvo su Cageheartovci doslovno ”razvalili”, dečki stvarno sviraju fantastično, to što oni rade i koju kvalitetu imaju još će tek odjeknuti. Potom je Muto uzeo mikrofon i njegova Gužva je pokazala zašto su jedan od najtraženijih bendova ovoga tipa u Hrvatskoj. Svi su na kraju bili oduševljeni, a mi po tome i po komentarima vjerujemo da smo uspjeli. Hvala od srca svima koji su nam pomogli, prije svega Virovitičko-podravskoj županiji kao generalnom pokrovitelju, svim sponzorima i posebno hvala članovima PAUK-a na ogromnom trudu u pripremi i tijekom trajanja koncerta. Nastavljamo sigurno i iduće godine– rekao je predsjednik PAUK-a Mirko Kufner.

Kako je Kufner i naglasio, mladi Cageheart je oduševio sve nazočne svirkom i jedva su ih pustili sa stagea:

– Nevjerojatan osjećaj, ovo su događaji u kojima stječemo iskustvo koje nam je u ovom trenutku najpotrebnije. Hvala Udruzi PAUK i predsjedniku Mirku na ukazanom povjerenju, nama je bilo vrhunski, posebno jer smo svirali u svom gradu– rekao je u ime Cagehearta Krešimir Gernhard.

Gužva u 16-ercu na ovom je koncertu, kao i dan ranije u Požegi, promovirala svoj novi album ”Smrtonosni zadah” i odradila ludu svirku iako je Muto bio s ”pola glasa”:

– Malo me je glas nakon Požege napustio, izgledat će to kao da jodlam, ali ekipa ajmo svi zajedno: pjevaj, pleši, skači pa će biti ludnica. Baš volimo doći u Orahovicu, bili smo već par puta na Rokanju, redovni gotovo na Ferragostu i ovo je uz Osijek naš grad– rekao je Muto prije prve pjesme, a onda je krenulo ludilo…

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content