Započeo ovogodišnji program manifestacije “Advent u Našicama”

Jučer (subota) je u Našicama započeo ovogodišnji program manifestacije “Advent u Našicama” u organizaciji Grada Našice i Turističke zajednica Grada Našica, a koju je otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Za otvaranje programa bilo je predviđeno puštanje lampiona nad gradom, ali je to zbog vjetra izostalo. Molitvu je predvodio fra Tomislav Faletar, a prvu svijeću na adventskom  vijencu upalio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski.

U prigodnom programu nastupio je zbor Frama, a mješoviti pjevački zbor Gradske udruge umirovljenika Našice održao je koncert božićnih pjesama. Adventska večer započela je u središtu grada s vrlo bogatom gastro ponudom. Socijalna samoposluga i ove je godine prikupljala donacije za one u potrebi, dok je večer adventa uz dobru zabavu i pjesmu zaključio Allegro bend.

– Već tradicionalno ulazimo u ovo adventsko vrijeme paljenjem svijeća, a tu tradiciju započeli smo 2009. godine. Naša Udruga DarNa brine se o izradi ovog prekrasnog adventskog vijenca. Ovom prilikom želio bih se zahvaliti svima koji su pomogli u izradi te svima koji su došli. Zaista je uloženo puno truda i rada da bi svake godine mogli ići korak dalje i tako omogućiti našim sugrađanima da uživaju u ovom blagdanskom vremenu. Sljedeće subote je otvorenje klizališta te smo tako dopunili sadržaj ovogodišnjeg adventa. Ovim putem se želim još jednom zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnje božićne čarolije, te ovim putem pozivam sve koji žele uživati u ovom blagdanskom ozračju neka dođu i uživaju u našem gradu- rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content