“Zimska bajka” i ove godine oduševila brojne mališane u Čačincima: Nakon predstave, Djed Božićnjak dijelio im poklone

U organizaciji Reda vitezova Ružice grada i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Područje Vrata Papuka te u sklopu manifestacije Advent na vratima Papuka, u maloj čačinačkoj školskoj dvorani odigrana je “Zimska bajka”.

U ovoj predstavi glumci su bili vitezovi i učenice Osnovne škole Antuna Gustava Matoša koji su uprizorili priču s elementima povijesnih činjenica.

-Sadržaj priče govori o vremenu Ružice grada i kneginji Ružici. Kneginja sa svojim vitezovima mirno provodi dane u gradu dok je jednog dana sve počelo nestajati. Vitezu su nestale čizme, djevojčicama voće, a kneginji kruna. Pojavio se čak i Djed Božićnjak kojem je nestala vreća s poklonima. Sve što je nestalo odnekud se pojavljuje u rukama najmlađe djevojčice koja neuvjerljivo pojašnjava nestanak stvari. Na kraju Djed Božićnjak uvjeri malu djevojčice da nije lijepo uzimati tuđe stvari, svima vraća stvari, a i maloj djevojčici iz svoje vreće daruje jedan poklon te poručuje da su za Božić sva čuda moguća samo ako u ljudima vlada dobrota, poštenje i ljubav – kaže jedan od autora predstave predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

Nakon završetka predstave Djed Božićnjak je svoj djeci iz publike podijelio poklone te su zajedno plesali i pjevali božićne pjesme.

-Zimska bajka postaje jedna od tradicionalnih događaja naših blagdanskih aktivnosti i moram se zahvaliti Redu vitezova Ružice grada koji svake godine pripreme zanimljivu i poučnu priču. Hvala i učenicama maše škole koje su se uključile i odlično odglumile svoje uloge – rekla je direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica.

Vlado Grgić na kraju se zahvalio Turističkoj zajednici na konstantnom povjerenju i pozivu da uprizore Zimsku bajku.

-Već nekoliko godina u Čačincima priređujemo Zimsku bajku i jako smo sretni što imamo odličnu suradnju s Općinom Čačinci i TZP Vrata Papuka. Nadam se da smo uspjeli razveseliti djecu i da su ponešto naučili. Hvala svima i vidimo se dogodine – zaključio je Grgić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content