U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba slika članova Likovnog kluba “Nikola Trick”

Nakon što je izložena u Gradskom muzeju u Virovitici, izložba slika članova Likovnog kluba “Nikola Trick” danas (četvrtak) je otvorena i u Dnevnom boravku GDCK Virovitica.

Radi se o skupnoj izložbi sastavljenoj od 26 uradaka različitih motiva i slikarskih tehnika. Djela su to 15 autora, članova Likovnog kluba “Nikola Trick” iz Virovitice, a o čemu je prigodom otvorenja izložbe govorila predsjednica Likovnog kluba Ivana Molnar.

– Tradicionalno svake godine izlažemo povodom Nikolinja, tako je bilo i u prosincu prošle godine kada smo ovu izložbu postavili u Gradskom muzeju u Virovitici, da bi je početkom godine, odnosno danas, postavili i u Dnevnom boravku GDCK-a. To je tradicija koju ponavljamo svake godine s namjerom da izložbu vidi što više Virovitičana različitih dobi, od onih najmlađih, pa do osoba treće životne dobi kakve su i korisnici Dnevnog boravka. Slike su nastale uglavnom prošle i pretprošle godine, a na njima ima veduta grada Virovitice, portreta, kompozicija, pejzaža, apstrakcija, sve ovisno o izboru autora, a sve vrlo lijepo i vjerujem zanimljivo oku promatrača. Izložba će biti otvorena mjesec dana, stoga pozivam sve zainteresirane da je svakako dođu razgledati- rekla je tom prigodom Ivana Molnar.

Sve nazočne, među kojima je bila i predsjednica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec, pozdravio je ravnatelj GDCK Virovitica Nikola Slavić, a izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac. 

(www.icv.hr, bs)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content