U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Zdenci održano edukativno predavanje u sklopu projekta “Surfaj manje, biraj zdravo stanje!”

Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” Zdenci započela je drugo polugodište edukativnim predavanjem za roditelje učenika, a sve u sklopu školskog preventivnog projekta “Surfaj manje, biraj zdravo stanje!”

-Kada postanemo roditelji, to ujedno postaje glavna i najodgovornija uloga u našim životima. Roditeljstvo je put na kojemu smo pozvani na neprestano usavršavanje. Da bismo u toj ulozi osnažili roditelje naših učenika, u goste smo pozvali sveučilišnu specijalisticu, profesoricu psihologije Sandru Matošinu Borbaš. Profesorica Borbaš je stručna suradnica savjetnica i obiteljska medijatorica Obiteljskog centa u Virovitici koja nam je održala predavanje o izgradnji odnosa s djetetom koji je najbitniji faktor uspješnog roditeljstva – rekla je ravnateljica zdenačke osnovne škole Ivana Pavelić.

Predavanje OS IGK Zdenci 3

Profesorica Sandra Matošina Borbaš naglasila je kroz predavanje kako će roditelji biti uspješni ako će u odnosu s djecom razvijati skrbne navike.

-Riječ je o navikama kao što su slušanje, ohrabrivanje, vjerovanje, poštivanje, podržavanje i pregovaranje. Pri razvijanju ovih navika svakako trebamo izbjegavati kritiziranje, žaljenje, prigovaranje, okrivljavanje, potkupljivanje i kažnjavanje. Uz sve uloge koje roditelj ima, nikako ne smije zaboraviti da briga o djetetu počinje brigom o sebi – zaključila je Matošina Borbaš.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content