DUHOVNI SMISAO: Otvori srce Bogu

Svako jutro nasmiješi se danu koji ti Bog daruje. Ne dopusti da tvoje srce smrknuto i ražalošćeno prolazi kroz bogatstvo darova koje si primio. Imaš danas prilike nekome biti prijatelj, nekoga saslušati, utješiti, ohrabriti, zagrliti, pomoći, razvedriti, voljeti. Otvori danas svoje srce svojim bližnjima, jer ostati zatvoren u svom zatvorenom svijetu nema smisla. Traži ono što tvoj život čini lijepim, a to je vršenje Njegove volje.

Svako jutro Bog ti daje priliku da ispočetka gradiš svoje snove. Blizina Boga u tvom životu govori ti da si važniji nego što misliš. Zato mu dopusti da ukloni one barijere koje si postavio, barijere strahova, sumnja, nesigurnosti, osjećaja manje vrijednosti i mnoge druge. Bog ti daje priliku da potražiš  ljepotu u svom životu, nemoj se zato okretati samo prema sivilu života a onda se žaliti da je život težak i da nema smisao.

Budi hrabar da danas odabereš ljubav. Najbolje u životu dolazi kad shvatiš da je Bog sjeme svojih darova već ulio u tebe i da je na tebi sada da odlučiš što će s njima  uraditi u budućnosti. Hoćeš li ih zasaditi na njivi svojih sposobnosti i raditi na njima ili se žaliti da je su drugi dobili više ne vidjevši plodove njihovog mukotrpnog rada. Koliko god to bilo teško shvati da ima smisla jer je križ jedini put koji vodi u sigurnu sutrašnjicu.

Kad svoje srce otvoriš Božjoj volji vrijeme će ti samo pokazati put.  Iako neće nestati svi problemi i poteškoće lakše ćeš se nositi s njima znajući da je Isus za tebe već prošao onaj najteži dio puta. Odupri se iskušenju da odustaješ svaki put kad se pojavi neki  problem  jer ćeš tada uvijek biti na nekom početku.  Danas imaš prilike da u život udahneš novi dah, započneš novi put, otvoriš se novim izazovima. Zaživi ih s Bogom.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content