”Glasnici istine” sudjelovali na 10. memorijalnom polumaratonu ”Putevima sibinjskih žrtava”

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Goran Draksler, Robert Knapić i Ivana Novak sudjelovali su na 10. memorijalnom polumaratonu ”Putevima sibinjskih žrtava”, koji je održan u subotu.

Polumaraton je to koji u povodu Dana općine Sibinj i 89. obljetnice sjećanja na sibinjske žrtve, događaja kada su u veljači 1935. godine osmorica Hrvata, mještana odvoračkih sela mučki ubijena od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, organizira Općina Sibinj i Trkački klub Brace iz Slavonskog Broda.

Stazu u dužini 21 kilometar, od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika, pa do Sibinja trčalo je oko 40-ak maratonaca te još 20-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD-a s područja općine Sibinj, kojima su se pred ulazom u Sibinj pridružila djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Ciljno odredište bilo je pred spomenikom sibinjskim žrtvama u Sibinju, do kojeg je došla impozantna skupina od preko od 150 trkača.

Po završetku polumaratona, načelnik općine Sibinj Josip Pavi upriličio je svečanu večeru gdje je predstavnicima udruga, klubova i društava, sudionicima ovog događaja uručio zahvalnice.

(icv.hr, adf, Glasnici istine; Foto: I. Novak, A. Ravlić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content