Godišnja skupština DVD-a Donja Motičina: Najveće bogatstvo društva velik broj djece i mladeži

U subotu, 3. veljače održana je redovna 76. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Skupštini su nazočili članovi DVD-a Donja Motičina, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić, predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić, zapovjednik VZ Našice i JVP Našice Danijel Matković, predstavnici udruga te predstavnici DVD-a Vugrovec, DVD-a Oriovac, DVD-a Feričanci, DVD-a Valenovac, DVD-a Stipanovci i DVD-a Našice.

Predsjednik DVD-a Donja Motičina, Davor Vrabac otvorio je skupštinu uz dnevni red od 12 točaka. Izvješće o radu društva za 2023. godinu kao i prijedlog plana rada za 2024. godinu podnio je zapovjednik društva Zlatko Vinković. Blagajnik Matko Stuparić podnio je izvješće o ostvarenom planu prihoda i rashoda za 2023. godinu, a ujedno i prijedlog plana prihoda i rashoda za 2024. godinu. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene.

Nazočnima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica, Vlatko Gašić koji je pohvalio izvrstan dugogodišnji rad DVD-a kako na natjecanjima tako na intervencijama, ali i na obrazovanju operativnih članova. Istaknuo je odličnu suradnju između DVD-a i Općine Donja Motičina koja prati rad udruge u svim segmentima, a ponajviše financijski.

Načelnik općine Donja Motičina, Željko Kovačević, pohvalio je kvalitetan i transparentan rad udruge, izrazio veliko zadovoljstvo okupljanja velikog broja djece i mladih u DVD-u. Na posljetku se zahvalio svima te poželio sreću u daljnjem radu sa što više natjecanja i druženja, a najmanje intervencija.

Po završetku skupštine obratio se predsjednik DVD-a Davor Vrabac koji se zahvalio Vatrogasnoj zajednici OBŽ, a isto tako i Vatrogasnoj zajednici grada Našica na odličnoj suradnji. Zahvalio se načelniku i Općini Donja Motičina koja uvelike podržava rad DVD-a te ga isto tako i financijski potpomaže, ali i svim udrugama na odličnoj suradnji.

DVD Donja Motičina broji 31 operativnog člana koji je opremljen sa svom intervencijskom opremom za intervencije. Najveće bogatstvo društva je velik broj djece i mladeži na kojima ostaje budućnost.

Na skupštini su zaslužnim članovima dodijeljena priznanja i odlikovanja: tečaj za vatrogasca koji je održan u Donjoj Motičini, položilo je 10 članova, tečaj za vatrogasca I. klase položilo je 10 članova, ispit za vatrogasnog dočasnika položilo je četiri člana, obuka prijevoz i rad s helikopterom položila su dva člana, obuku za izolacione aparate uspješno su položila tri člana. Najaktivniji član je Ivica Peršić, dok je počasnom predsjedniku Bori Peršiću uručena Spomenica vatrogasni veteran.

(DVD Donja Motičina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content