Grad Đurđevac na visokom 4. mjestu u RH po izdvajanju za čuvanje tradicijske baštine i kulture: Imamo vrlo aktivne čuvare tradicijske baštine

Još jedna u nizu pozitiva stavlja Grad Đurđevac visoko na hrvatsku ljestvicu izdvajanja proračunskih sredstava za unapređenje kvalitete života njegovih stanovnika. Naime, Grad Đurđevac se nalazi među 10 hrvatskih gradova koji najviše izdvajaju za očuvanje tradicijske kulture i baštine, te manifestacija kojima ih promoviraju. Točnije, u analizi proračunskih izdvajanja koju sustavno za sve gradove i općine u RH radi portal gradonačelnik.hr, Đurđevac je zauzeo visoko 4. mjesto u Hrvatskoj po izdvajanju za kulturu.

-Đurđevac doista ima sreću da ima dugu tradiciju čuvanja i promicanja kulturne baštine, ali i niz zaštićene nematerijalne kulturne baštine. Sretni smo što Grad Đurđevac ima i uvjerene i vrlo aktivne čuvare te tradicije i baštine. Imamo sudionike, suradnike i promicatelje, kao i manifestacije svega onog što nam je na tom planu važno. Brojne gradske udruge rade na tome, ponajviše KUD Petar Preradović sa svim svojim sekcijama i uzrasnim skupinama. Tu je i naša velika Picokijada koja sve to objedinjuje, zatim Udruga sv. Juraj, ali i udruge žena, škole, Muzej grada Đurđevca i brojni pojedinci kojima nastojimo pomoći da se iskažu i u tom kulturnom i baštinskom segmentu. Svi oni uvelike pridonose unapređenju kvalitete života u našem gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i zaključio da sve naše brojne turističke manifestacije u temeljima imaju čuvanje i promicanje tradicijske baštine i kulture.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content