Gradonačelnik I. Kirin: “U tijeku javna nabava za idejni projekt Veteranskog centra u Virovitici”

– U Virovitici će se graditi jedan od pet novih veteranskih centara u Republici Hrvatskoj, a trenutno je u tijeku javna nabava za idejni projekt – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin odgovarajući na pitanja vijećnika na aktualnom satu 25. sjednice Gradskog vijeća.

Gradnja Veteranskog centra bruto površine 7000 m2 planira se u blizini Doma za starije osobe Baturina. U budućem centru će se nalaziti prostori za smještaj i boravak korisnika, zajednički prostori, kao što su: recepcija, dnevni boravak, multifunkcijska dvorana, zatim profesionalna kuhinja, restoran i blagovaonica sa svim pratećim sadržajima. Također, u centru će biti i terapijski prostori, sportska dvorana, rehabilitacijski bazen, uredski prostori…

– Izgradnjom Veteranskog centra želimo pružiti zasluženu podršku našim braniteljima i zahvaliti im na njihovoj odvažnosti i hrabrosti u borbi za slobodu i samostalnost hrvatske države – istaknuo je gradonačelnik.

Inače, Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova je krajem prošle godine objavilo poziv za uspostavu pet veteranskih centara, a s pozivom je određeno da se jedan od njih nalazi u Virovitici.

– U razgovorima s Ministarstvom hrvatskih branitelja, kao tijelom koje se jedino javlja na taj poziv, dogovoreno je da lokalna sredina daje zemljište za izgradnju objekta te ugovara idejni projekt. Grad Virovitica objavio je javnu nabavu za idejni projekt objekta sa svim pratećim sadržajima, a ponude se otvaraju 1. ožujka, s rokom izrade od 4 mjeseca. Dakle, najkasnije do 1. kolovoza predat ćemo Ministarstvu branitelja dvije parcele pored Doma Baturina i gotov idejni projekt. Financiranje projekta je u potpunosti na EU fondovima i Ministarstvu hrvatskih branitelja – dodao je gradonačelnik I. Kirin.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content