Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba zajedno sa suradnicima obišao radove u Ulici Ljudevita Gaja u Našicama

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas (četvrtak) je sa svojim suradnicima pročelnicom Upravnog odbora za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Našice Darkom Cerovskim, direktorom Našičkoga vodovoda d.o.o. Josipom Matekom, pomoćnikom EU projekta aglomeracije Našice Damirom Farkašem i voditeljom vodoopskrbe Tomislavom Benovićem obišao radove u Ulici Ljudevita Gaja u Našicama.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba kazao je kako se radi o važnoj rekonstrukciji, a prioritet je stavljen na obnovu vodovodne infrastrukture.

-Izuzetno važna investicija u Gradu Našicama koju smo podijelili u tri faze radi se o Sportskoj ulici i Ulici Ljudevita Gaja. Ovo je dugogodišnji problem s cestovnim pristupom i vodovodnom mrežom, posebno pucanja cijevi i oštećenjem asfalta koji su stvarali velik problem mještanima ovoga dijela Našica. U prvoj fazi smo se usmjerili na Sportsku ulicu, a vrijednost je bila 70 tisuća eura. Postavili smo vertikalu vodovoda spojili priključke na domaćinstvima i izgradili cestu povezivajući tako Sportsku i Gajevu ulicu. Potaknuti željama mještana u istočnom dijelu Gajeve ulice rješavamo pitanje odvoza smeća te okretištu kamiona za odvoz smeća koji predstavljaju problem u zimskim uvjetima. Trenutno se nalazimo u drugoj fazi gdje se fokusiramo na Gajevu ulicu polaganjem vodovodne vertikalne i spajanjem na priključke svakoga domaćinstva. Radovi su započeli 31. siječnja, a očekujemo da će radovi trajati oko 60 dana. Ovim putem bih se želio ispričati mještanima zbog privremenih poteškoća odnosno pristupa njihovim domovima, ali uvjeravamo ih kako će biti za dva mjeseca sve riješeno. U trećoj fazi planiramo presvlačenja novoga kolnika u obadvije ulice, a koje će se spajati na istočnom dijelu. Vrijednost investicije je 75 tisuća eura, a obuhvaća 48 domaćinstva s dužinom 400 metara. Očekujemo potpuno novu vodovodnu mrežu s kolnikom, a troškovnik će biti prilagođen potrebama – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Više o detaljima radova rekao je direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek i zamolio mještane za strpljenje. Dodao je i da se nada da će vrijeme poslužiti te da će radovi biti gotovi na vrijeme.

-Nalazimo se u Ulici Ljudevita Gaja gdje su prošli tjedan započeli radovi na rekonstrukciji vodovoda. Prema ugovornom roku očekujemo da će rekonstrukcija biti dovršena u travnju. Projekt obuhvaća 390 mreža i 48 kućnih priključaka i izgradnju dvije zasunske komore. Želio bih iskoristiti priliku i zamolio bi mještane Gajeve ulice za strpljenje tijekom trajanja radova. Vjerujemo da će nas vrijeme poslužiti te se nadamo kako će radovi biti dovršeni unutar predviđenih rokova. Uvjeren sam kako će ova rekonstrukcija uvelike unaprijediti kvalitetu života mještana – zaključio je direktor Josip Matek.

IMG 20240208 085929

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski kazao je kao su radovi zaista bili potrebni, jer se radilo o problemima s vodovodnom mrežom koji su utjecali na kvalitetu života mještana.

-Nalazimo se u Ulici Ljudevita Gaja i možemo vidjeti da su radovi u punom jeku. Stanovnici zaista s nestrpljenjem očekuju njihov završetak, a ovom investicijom se može vidjeti da se poboljšava kvaliteta života naših sugrađana. Ono što je posebno važno kako će ova investicija smanjiti troškove i gubitke u vodovodnoj infrastrukturi koji su bili prisutni dugi niz godina. Suradnja Grada Našica i Našičkog vodovoda zaista vode računa kako bi poboljšali kvalitetu života naših mještanima, te se brinu o njihovim potrebama, a sve se provodi i planira prema dostupnim sredstvima i prioritetima – kazao je predsjednik Cerovski.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content