Iza orahovačke Dijabetičke udruge ”Zdravlje” još jedna aktivna godina

Dijabetička udruga ”Zdravlje” Orahovica bilježi još jednu aktivnu godinu. Prošla godina bila je puna aktivnosti, a sve u cilju, prije svega, pomoći članovima oboljelim od šećerne bolesti te ukazivanja zdravim ljudima kako je opasna i opaka ova bolest. Predsjednik Stjepan Dujmić na posljednjoj je skupštini udruge naglasio kako je Udruga vršila besplatnu kontrolu šećera i krvnog tlaka u mnogim mjestima okolice Orahovice.

– Ovakve akcije odradili smo na nekoliko lokacija u našem gradu, Crncu, Rastovcu, Staroj Jošavi, Zdencima i Čačincima i moram naglasiti kako je odaziv bio više nego dobar te smo često imali upozoravajuće vrijednosti šećera i poslali ljude liječniku. U ime svih članova zahvaljujem Gradu i ostalim sponzorima na donacijama jer to je segment bez kojeg udruga ne bi mogla živjeti i raditi – rekao je Durmić. 

U planu rada za tekuću godinu Dujmić je naglasio kako će Udruga nastaviti s održavanjem akcija kontrole šećera i krvnog tlaka na području grada i susjednih općina, organizirati druženja i izlete za članove te sudjelovati u svim aktivnostima koje su u organizaciji Grada i susjednih Općina. Gradonačelnik Saša Rister prati ovu, kao i svaku gradsku udrugu te je naglasio kako Zdravlje iako je mala udruga, ulaže maksimalan trud u edukaciju o šećernoj bolesti.

– Važno je danas posebno utjecati na zdravlje ljudi jer bolesti nikada, nažalost, ne spava. Zato je rad ove Udruge iznimno vrijedan jer njeni članovi na svakoj akciji govore o svim opasnostima koje sa sobom nosi šećerna bolest i ono što je najvažnije mjerenjem šećera na vrijeme upozoravaju osobe čime sprječavaju dolazak bolesti u ozbiljnijem stanju. Hvala im na svemu što rade, a Grad je, naravno uvijek njihova podrška koliko smo u mogućnosti – rekao je Rister.

(icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content