Izvještajna skupština KUD-a “Podravina” Čađavica: Ivanu Slunjskom zahvalnica za 45 godina aktivnog rada i djelovanja u društvu

Proteklog vikenda održana je redovna godišnja izvještajna skupština Kulturno-umjetničkog društva “Podravina” Čađavica.

Osim članova KUD-a, nazočni na skupštini bili su općinski načelnik Mirko Rončević te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Čađavice i Starina.

Nakon izbora Radnog predsjedništva, usvajanja Dnevnog reda i izvješća Verifikacijske komisije, predsjednica KUD-a Valentina Kokorić podnijela je izvješće o radu za 2023. godinu kao i plan rada za tekuću 2024. godinu, dok je blagajnik Željko Dudović podnio financijsko izvješće za 2023. i financijski plan za 2024. godinu. Sve odluke jednoglasno su usvojene.

Što su čađavački kudovci odradili prošle godine i koliko su bili aktivni, osim usmenog izvješća predsjednice, nazočni na skupštini imali su priliku vidjeti i u kratkom filmu, a da su bili vrijedni dokazuju razna gostovanja, nastupi i aktivnosti poput sudjelovanja na Slavonskom kolinju u Čađavici, u Svetom Đurađu na manifestaciji “U poklade na varoš”, u Dinjevcu na 11. “Susretima plesa i pjesme” koja je održana u organizaciji Udruge žena Dinjevac, u Zagrebu na vrlo poznatoj manifestaciji Šokačka rapsodija koja je održana u dvorani Vatroslav Lisinski, na uskrsnoj radionici u organizaciji Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, u Sopju na manifestaciji “Dravsko proljeće”, u Donjoj Vrbi na 12. po redu smotri folklora koja je održana pod nazivom “Ispod vrbe, zapivaj mi lane”, u Beničancima na 17. smotri folklora “Igra kolo na sokaku”, vrlo uspješno održanoj 8. međunarodnoj smotri folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”, na 44. “Žetvenim svečanostima” u Cerni, na Sportskim igrama koje su održane u Zvonimirovcu u organizaciji Sportske udruge Zvonimirovac, HVIDRA-e Slatina i Općine Čađavica, na manifestaciji “Festival kulturne baštine i tradicije u Suhopolju” koji je održan na temu Dvorci Virovitičko-podravske županije, nastupom i svečanom povorkom u narodnim nošnjama na obilježavanju 100. godišnjice postojanja DVD-a Čađavica, na 1. smotri folklora “Slavonija u srcu Dugog Sela” održanoj u Dugom Selu Lukačkom, na 14. “Voćinskoj kestenijadi” u Voćinu, KUD je sudjelovao u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem lampiona u centru mjesta, uz ostale udruge u organizaciji Dječjeg vrtića Lipa Čađavica i OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, sudjelovanjem u organizaciji Adventa u Čađavici koji je održan po drugi puta…

Foto 3 2

Krajem godine održano je već tradicionalno božićno darivanje između članova te druženje uz ritmove božićne glazbe. Članovi KUD-a okitili su i adventski vijenac u centru mjesta te sudjelovali u uređenju crkve. Osim navedenog, bilo je tu aktivnosti vezanih za vanjsko uređenje Doma udruga Čađavica, uređenje (pranje i peglanje) narodnih nošnji, redovno održavanje proba, održavanje sjednica Upravnog odbora, sudjelovanje na redovnoj godišnjoj skupštini ZAKUD-a VPŽ koja je ove godine održana u Novoj Bukovici.

-Tijekom 2023. godine uspješno je realiziran projekt “Izrade deset komada ženskih pregača za čađavačku narodnu nošnju” za koji smo gotovo u cijelosti ishodovali sredstva od Ministarstva kulture. Od navedenog Ministarstva odobren je i projekt izrade i nabave tamburaškog instrumenta berde. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.250 eura, a zatraženih 2.000 eura odobreno je u 100-postotnom iznosu. Virovitičko-podravska županija je objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2024. godinu na koji se KUD javio s projektom organizacije Smotre folklora “Petrovo je i žito se zlati skupa ćemo zapjevati” gdje je od strane Županije odobreno 300 eura i u ponedjeljak, 29. siječnja ove godine potpisan je ugovor o donaciji. Izvršen je popis imovine KUD-a sa stanjem na dan 31. prosinca 2023. godine. Za sve navedene aktivnosti potrebna su financijska sredstva koja su najvećim dijelom osigurana od strane Općine Čađavica, koja je prošle godine za rad KUD-a izdvojila ukupno 10.000 eura – riječi zahvale uputila je predsjednica društva Valentina Kokorić.

Foto 2 6

Nakon podnesenih i usvojenih izvješća, skupština je nastavljena podjelom zahvalnica za aktivan rad i djelovanje u društvu, za 5 i 10 godina rada, dok je za 45 godina zahvalnicu primio najstariji član Društva Ivan Slunjski Dikica koji je ujedno i jedan od osnivača KUD-a davne 1979. godine.

Završetak skupštine obilježili su prigodni govori gostiju gdje je završnu riječ imao načelnik Mirko Rončević, koji je izrazio zadovoljstvo s radom te istaknuo da dok god je društvo aktivno i radi na promociji općine Čađavica, može i dalje računati na podršku Općine.

(www.icv.hr, adf, žp, foto: KUD “Podravina” Čađavica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content