Martina Ivšić ponovno izabrana za predsjednicu Kulturno-umjetničkog društva “Dugo Selo”

U društvenom domu u Dugom Selu Lukačkom održana je redovna izvještajna skupština Kulturno-umjetničkog društva “Dugo Selo”, koja je ujedno bila i izborna.

Iza članova KUD-a je još jedna godina puna aktivnosti i nastupa na gotovo svim smotrama folklora na području Virovitičko–podravske županije te na brojnim zbivanjima na području općine Lukač. U KUD-u su posebno ponosni na svoj prvi nastup izvan VPŽ, a bilo je to u Jakšiću u Požeško–slavonskoj županiji.

Nakon usvajanja izvješća o radu, financijskog izvješća i izvješća Nadzornog odbora, zbog isteka mandata, razriješena su sva upravljačka tijela KUD-a.

Za predsjednicu je ponovno izabrana Martina Ivšić, dopredsjednik je Dragutin Šokac, tajnik Ivan Razlog, a blagajnica Maja Ivšić. Uz njih u Upravni odbor izabrana je i Ljiljana Han. Nadzorni odbor čine Ana Lovrić, Suzana Vojvodić i Vesna Bakić.

Usvojen je plan rada i financijski plan za 2024. godinu. Uz redovne probe, radionice te brojne nastupe, planirana je organizacija izložbe ručnih radova, Olimpijade starih sportova, dječje smotre folklora “Mi smo djeca vesela”, smotre folklora “Slavonija u srcu Dugog Sela” i “Božićna večer narodnih običaja”.

Rad skupštine pozdravili su brojni gosti: predstavnici Demokratske zajednice Mađara Udruga Novi Gradac, KUD-a “Virovitica”, KUD-a “Seljačka sloga” Brezovica, KUD-a “Seljačka sloga” Turanovac, KUD-a “Podravka” Starogradački Marof, KUU “Graničar” Okrugljača, Udruge “Škrinja Bušetine”, DVD-a “Dugo Selo”, NK “Sloga” Dugo Selo te Općine Lukač.

-Na kraju bih se zahvalila brojnim donatorima koji pomažu rad našeg KUD-a. Naravno, na prvom mjestu je Općina Lukač i općinski načelnik Đuro Bukvić, koji su u svakom trenutku stali iza naših brojnih aktivnosti te Virovitičko–podravskoj županiji koja je također prepoznala naš trud i rad – zaključila je predsjednica Martina Ivšić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content