Mladi vozač (20) u Orahovici pijan i bez vozačke sletio s ceste, vozač u Suhopolju projurio brzinom od 144 km/h

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je deset prometnih nesreća s materijalnom štetom, priopćila je danas (ponedjeljak) PU virovitičko-podravska.

Kod jednog počinitelja je alkotestiranjem utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 1,76 g/kg i to 20-godišnjaka koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pri vožnji nije koristio sigurnosni pojas.

Ova prometna nesreća se dogodila u nedjelju oko 20:40 sati u Orahovici kada je vozač s parkirališta izvršio radnju uključivanja u promet na cesti skretanjem u lijevo preko pune uzdužne linije. Pošto se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, izgubio je nadzor nad vozilom i udario u betonski rub mosta, uslijed čega je došlo do podizanja desne strane vozila u zrak i pada na lijevu bočnu stranu vozila na mostu. Vozilo je nastavilo nekontrolirano kretanje po mostu i preokrenulo se na krov, kako je ostalo zaustavljeno.

Po pravomoćnosti sankcija za počinjenje ove prometne nesreće ovom 20-godišnjaku slijedi i donošenje rješenja o zabrani podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na rok od 2 godine zbog prikupljenih više od 9 negativnih prekršajnih bodova samo u ovom događaju.

Isto tako, policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 249 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog prijevoza djeteta, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,94 g/kg je utvrđena je u četvrtak u 16,45 sati u Virovitici kod 67-godišnjeg vozača bicikla.

Najveća brzina kretanja vozila u proteklom tjednu je utvrđena u Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, a za osobno vozilo je u ponedjeljak u 22,10 sata utvrđeno da se kretalo brzinom od 144 km/h, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content