Nastavljaju se brojni projekti i investicije u općini Podravska Moslavina: Načelnik Cerić o planovima za 2024. godinu

Općina Podravska Moslavina u drugom dijelu prošle godine i početkom ove realizirala je i pripremila niz novih višestruko korisnih projekata za svoje mještane.

Načelnik Dominik Cerić naglasio je kako je presretan sa svime što su uspjeli napraviti, a isto tako velik je još posao pred njim i Jedinstvenim upravnim odjelom.

-Prošle godine završili smo s investicijom koju je s 80% sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Općina. Riječ je o nabavci kanti za odvojeno prikupljanje otpada za staklo, plastiku i papir. Time smo paralelno pružili prigodu mještanima naše općine za edukaciju kako pravilno odvajati otpad i uredno i kulturno držati svoja dvorišta bez odlaganja otpada posvuda. Uz sufinanciranje istog Fonda, sredinom prošle godine smo završili projekt solarne elektrane za vlastite potrebe. Vrijednost investicije bila je 20 tisuća eura. Ovime smo za gotovo 90% smanjili svoju potrošnju električne energije. Potom smo odmah odradili i rekonstrukciju mreže javne rasvjete na području cijele općine i pokrili led rasvjetom. Vrijednost ove investicije je 53.089,12 eura, a 50% sufinancirano je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Dakle, Podravska Moslavina, Krčenik i Gezinci su sada s novom rasvjetom, a trenutno smo u fazi izmjene istog u Miholjačkim Martincima i tada će rasvjeta biti nova u cijeloj općini. Moram svakako naglasiti kako smo uslijed ovog projekta, dakle izmjene rasvjetnih tijela, ostvarili ogromnu uštedu električne energije od 70% – kaže načelnik Dominik Cerić.

Projekti-Podravska-Moslavina-4-Dominik-Ceric

Općina je nastavila s uređenjem mjesnih groblja, prije dvije godine napravljena je nova ograda i staze u Podravskoj Moslavini, a sada je taj projekt u punom zamahu i u Krčeniku.

– Na Mjesnom groblju u Krčeniku trenutno je u tijeku postavljanje nove ograde oko groblja i izgradnje novih staza kroz groblje. Riječ je o projektu koji realiziramo preko LAG-a Karašica i mjere 7.4.1 ruralnog razvoja i nadam se da će ovaj projekt vrlo brzo biti gotov, čime ćemo omogućiti mještanima nesmetan obilazak grobnih mjesta svojih najmilijih. Po završetku ovog projekta slijedi nam isti i na Mjesnom groblju u Miholjačkim Martincima pa ćemo i u ovom segmentu pokriti cijelu općinu – nastavlja Cerić.

Općina je realizirala i projekt uređenja komunalne zgrade u Podravskoj Moslavini, još jedan vrijedan i koristan projekt.

-Ovaj projekt realiziran je sufinanciranjem Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a riječ je o izgradnji nove vanjske stolarije na navedenoj komunalnoj zgradi i time smo pojačali energetsku učinkovitost na cijelom objektu – kaže Cerić.

Projekti-Podravska-Moslavina-7-groblje-Krcenik

Načelnik je izdvojio i projekt uređenja zgrade općinske Uprave.

-Naša općinska Uprava zahtijevala je nužnu obnovu u svim segmentima, od elektroinstalacija, pa do uređenja drugih nužnih prostorija. Kada sve bude gotovo imat ćemo jednu lijepu zgradu koja će biti na usluzi ne samo Jedinstvenom upravnom odjelu nego i svim mještanima jer u njoj je i društveni dom koji svi redovno koriste. Naglasio bih još i to da smo u protekla dva dana dobili još jednu odluku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a to je da smo prošli na Javnom pozivu i dobit ćemo sredstva za kupnju čistilice na električnu energiju koja će nam znatno olakšati čišćenje vanjskih površina, dakle naših javnih površina i ulica, a sve u cilju ljepšeg i ugodnijeg življenja mještana u našoj općini te ugodnog osjećaja dolaska gostiju i turista u našu sredinu – zaključio je načelnik Dominik Cerić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content