Obilježena 34. obljetnica osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice općine Crnac

Hrvatska demokratska zajednica općine Crnac obilježila je 34. obljetnicu svoga postojanja. Na području ove općine osnovan je prvi ogranak HDZ-a na širem orahovačkom području i drugi u Virovitičko-podravskoj županiji i to u Velikom Rastovcu 2. veljače 1990.

Svečanosti obilježavanja 34. obljetnice osnivanja HDZ-a održanoj u vatrogasnom domu DVD-a Veliki Rastovac nazočili su i brojni gosti: član Nacionalnog odbora HDZ-a Republike Hrvatske, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i gradonačelnik Orahovice Saša Rister, član Nacionalnog odbora Maldeži HDZ-a Republike Hrvatske i dopredsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Antonio Rastija te predsjednici Općinskih odbora HDZ-a i načelnici Tomislav Durmić (općina Zdenci) i Dominik Cerić (Podravska Moslavina) te predstavnica HDZ-a Čačinci i ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica Ana Krmpotić.

34.-godine-HDZ-a-Crnac-4

Nazočne je prvi pozdravio predsjednik HDZ-a općine Crnac i Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak ističući važnost Hrvatske demokratske zajednice u stvaranju Hrvatske i njene neovisnosti.

-Posebno večeras pozdravljam osnivače, one ljude koji su tih teških 90-ih stvorili najjaču stranku i krenuli u borbu za Hrvatsku te ju na koncu i stvorili i zato im od srca hvala. HDZ je u najtežim i prvim danima imao hrabre i sposobne ljude velikog srca, a i danas je tako, pokazujemo da se ni danas ne bojimo odgovornosti, želimo stvarati velike projekte, obnavljati svako i najmanje mjesto u Hrvatskoj. Ne želimo se odreći nikoga i želimo pomoći svima. Vjerujem da dolazi nova generacija s novim idejama koja želi stvarati i koja će vrlo brzo reći “sretniji sam u Crncu nego u Njemačkoj” – rekao je Bošnjak.

34.-godine-HDZ-a-Crnac-5

O projektima koji općinu Crnac čine zdravom, boljom i sigurnom općinom, govorio je načelnik Mato Damjan.

-Uz osnivanje HDZ-a u Velikom Rastovcu 2. veljače 1990. godine, moram naglasiti da je vrlo brzo, točnije 31. ožujka osnovan i temeljni ogranak u mjestu Crnac na što smo vrlo ponosni. Vrlo brzo prvi HDZ-ovci su uzeli oružje i krenuli u borbu za svoju Domovinu. Od osnivanja općine HDZ je uglavnom na vlasti u Crncu, bio je jedan prekid, ali sada evo 19 godina u kontinuitetu obnašamo vlast i trudimo se služiti svojim mještanima. Svake godine stvaramo projekte, činimo sve da sve generacije imaju ono što zaslužuju. Evo za koji dan kreće izgradnja pješačke staze u Milanovcu, a ovaj mjesec čeka nas potpisivanje ugovora za aglomeraciju općine Crnac, investicija koja je samo za naselje Crnac vrijedna oko četiri milijuna eura, a tu je još i Veliki Rastovac. Imamo pripremljeno sve za Polivalentni centar sa sportskom dvoranom, a ovaj projekt bit će nominiran na projekt Slavonija – Baranja – Srijem i ove godine čekamo potpisivanje ugovora. Isto tako, ove godine očekujem da će krenuti i izgradnja Doma za stare i nemoćne i to A kategorije, a moram reći da idemo u četvrtu fazu programa Zaželi gdje ćemo zaposliti 10 žena koje će brinuti o ukupno 60 korisnika. I što reći, dolaze izbori, pa kažem našim mještanima ne vjerujte onima koji provire samo svake četiri godine, vjerujte svojim očima, onome što vidite da se radi jer znate tko ovdje živi s vama, znate tko sve prolazi zajedno sve s vama i glasajte za one koji vas sigurno nikada neće iznevjeriti – rekao je Damjan.

34.-godine-HDZ-a-Crnac-7

Na kraju je slavljenike i sve nazočne pozdravio dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Saša Rister.

-Pripala mi je čast pozdraviti vas u ime predsjednika Županijskog odbora HDZ-a i župana Igora Androvića koji vas pozdravlja i poručuje da će i dalje, kao i do sada, uvijek biti uz vas. Kako kaže i pjesma, “Kad je bilo najteže, rodio se HDZ”. Vremena su uvijek teška i nikada nije lako, ali kad je najteže, uvijek je tu HDZ. Hrvatska demokratska zajednica je spremno uvijek i s puno odgovornosti preuzela brigu o svim gradovima i općinama, s puno ideja, elana i spremnosti učiniti sve za bolje sutra u svojoj Hrvatskoj. Ulazimo sada u jednu super izbornu godinu, a pred nama je potom kulminacija tih izbora, naši lokalni izbori. Ankete već danas kažu kako je HDZ uvjerljivo najjača stranka u Republici Hrvatskoj i u našoj županiji i vjerujem da ćemo svi zajedno svojim zalaganjem, stisnuti glave i pokazati ono što nas krasi, a to je zajedništvo koje će donijeti ove godine sve tri pobjede pa potom iduće godine i četvrtu. Svima nama je zajednički cilj poboljšati život svima onima koji su ostali ovdje i vratiti one koji su otišli jer Hrvatska ima itekakav potencijal i mi možemo to ostvariti – zaključio je Rister.

(ŽO HDZ VPŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content