Održana početna konferencija projekta “Ružičaste zloćke” Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije

Danas (četvrtak) je u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, u Posjetiteljskom centru Dravska priča održana Početna konferencija projekta “Ružičaste zloćke”.

Na početku konferencije pozdravnim riječima uzvanicima su se obratili voditeljica projekta i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, Blanka Celinšak Mezga iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije.

Nakon pozdravnih riječi, voditelj bio istraživačke stanice Vladimir Juhaz održao je prezentaciju “Invazivne strane vrste”, a čuvar prirode, Karlo Fičko, prezentirao je projekt “Ružičaste zloćke” i aktivnosti koje će Javna ustanova provesti tijekom realizacije projekta.

U nastavku, Una Mršić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za zaštitu prirode, održala je prezentaciju “Aktivnosti na suzbijanju invazivnih stranih vrsta u RH”, a Valerija Hima iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode prezentirala je upotrebu aplikacije “Invazivne strane vrste u Hrvatskoj”.

Po završetku konferencije čuvar prirode Vladimir Ajhler prezentirao je opremu nabavljenu u sklopu provedbe projekta i Centar za prihvat invazivne vrste crvenouhe kornjače.

Projekt se financira u sklopu javnog poziva Kontrola populacija prioritetnih invazivnih stranih vrsta, financiranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt će biti realiziran u periodu od 1. studenog 2023. godine do 30. rujna 2027. godine, a ukupna vrijednost projekta je 249.313, 45 €.

(dravska-prica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content