Održano natjecanje u futsalu za djevojke: Nogometašice OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice izborile nastup u Poreču

Jučer (srijeda) je u sportskoj dvorani OŠ Gradina održano županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u futsalu za djevojčice. Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa, a igralo se jednostrukim bod sustavom, odnosno svatko protiv svakoga.

U deset utakmica, koliko se ukupno odigralo na natjecanju, ponovno se dokazalo kako sport ne čine samo pobjede i porazi, već je sport ispunjen dramom, emocijama, usponima i padovima.

Prvi susret odigrale su jučer nogometašice orahovačkog IBM-a i OŠ Čačinci, a Čačinčanke su osvojile tri boda pobjedom 2:0. Nakon njih na teren su istrčale igračice virovitičkog IBM-a i OŠ Suhopolje. Susret je u regularnom dijelu završen rezultatom 2:2, a djevojke iz Suhopolja bile su uspješnije nakon izvođenja udaraca sa šest metara.

Virovitičanke su odmah potom igrale protiv OŠ Čačinci te su u ovom susretu došle do pobjede s konačnih 2:0. OŠ Bukovica i OŠ IBM iz Orahovice odigrale su susret bez pogodaka, a djevojke iz Bukovice slavile su nakon izvođenja šesteraca.

Pobjednički niz igračice virovitičkog IBM-a nastavile su u utakmici protiv OŠ Bukovice protiv koje su slavile s 3:1, a u svojoj novoj utakmici uvjerljive su bile igračice iz Čačinaca koje su protiv vršnjakinja iz Suhopolja slavile sa sigurnih 4:0.

Bukovčanke su potom bile uspješnije od nogometašica Suhopolja s 2:0, da bi u dvoboju dva IBM-a bolja bila škola iz Orahovice koja je slavila nakon raspucavanja 3:2. Regularni dio završen je rezultatom 1:1.

Pretposljednju utakmicu natjecanja odigrale su djevojke iz Orahovice i Suhopolja, pobjeda je pripala IBM-u s minimalnih 1:0, dok su u posljednjoj utakmici igračice iz Bukovice slavile s 2:1 protiv vršnjakinja iz Čačinaca.

Prvo mjesto pripalo je tako djevojkama iz virovitičkog IBM-a, druga je bila OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, treća OŠ Čačinci, a peta i šesta OŠ IBM iz Orahovice, odnosno OŠ Suhopolje.

Virovitičanke su tako izborile plasman na državnu završnicu koja se ove godine igra u svibnju u Poreču.

(www.icv.hr, ŠSS VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content