Općina Sopje svojim vatrogascima izgradila dodatno spremište

Pristiglim donacijama vozila i opreme iz Austrije u proteklih nekoliko godina, sopjanskim vatrogascima ukazala se potreba za još jedno spremište.

Slijedom toga, Općina Sopje odlučila je pomoći Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sopje te izgraditi dodatno spremište koje je ovih dana dovršeno, a ostali su još neki manji radovi.

Vrijednost radova izgradnje dodatnog spremišta, koje je izvela tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Slatine, iznosi 42.195,67 eura, a radovi su u cijelosti financirani iz proračuna Općine Sopje.

– U razgovoru s našim vatrogascima došli smo do zaključka da je potrebno izgraditi dodatno spremište za vatrogasno navalno vozilo. Iako je zgrada, a samim time i postojeća spremišta, obnovljena prije par godina te budući da smo dobili vozila i dosta opreme iz Austrije, ukazala se potreba za izgradnju još jednog spremišta. Prošle godine naši vijećnici Općinskog vijeća usvojili su rebalans proračuna u koji smo uvrstili izgradnju ovog spremišta. Vrijednost izgradnje dodatnog spremišta iznosila je 42.195,67 eura. Ostali su još neki manji radovi i kada se završe naši će ga vatrogasci moći koristiti – istaknuo je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

(icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content