Otvorenje međunarodne izložbe ilustracija “Voli me/Ne voli me” na Valentinovo u Gradskom muzeju Virovitica

Gradski muzej Virovitica poziva vas na Valentinovo (14. veljače) na otvorenje međunarodne izložbe ilustracija “Voli me/Ne voli me”. Virovitički #malivelikimuzej time postaje prva stanica ove genijalne izložbe na njenom putu po Hrvatskoj.

– Živimo u vremenu koje je poprilično užurbano i kaotično te traži kontinuirano kretanje, razvoj i inovacije. Takav pritisak na društvo, a u konačnici i na pojedinca, može rezultirati potpunim gubitkom prioriteta i vrijednosti koje smo nekada davno njegovali. U ovakvim okolnostima, grupna izložba “Voli me/Ne voli me” idejne začetnice Ane Đokić vraća nas na osnovne postavke – pojam ljubavi.

Ljudi su živa bića s razvijenom sviješću i savješću, a pokreće nas jedna od temeljnih emocija – ljubav. Ona se manifestira kroz najrazličitije oblike: ljubav prema obitelji, prijateljima, prirodi, životinjama, ljubav prema umjetnosti, znanosti, sportu, ljubav prema slobodi… Inspirirana dječjom igrom s laticama, u kojoj smo kao mali svu nadu polagali u sile svemira da nam odgonetnu voli li nas naša simpatija – književnica Ana Đokić pozvala je autorice i autore da posve slobodno u vlastitom likovnom rukopisu interpretiraju temu “voli me” i “ne voli me” u mediju ilustracije.

Izložba je prvi put predstavljena u Zagrebu 2012. godine da bi naredne godine krenula na putovanje svijetom i posjetila ukupno 11 zemalja: Bosnu i Hercegovinu, Tursku, Njemačku, Austriju, Cipar, Sjevernu Makedoniju, Dansku, Ujedinjene Arapske Emirate, Sloveniju, Srbiju i Nizozemsku.

Na svakoj postaji putovanja, opus je bivao obogaćen ilustracijama lokalnih autora. Danas projekt predstavlja otvoreni “work in progress” i broji više od stotinu interpretacija univerzalne teme ljubavi…

(Gradski muzej Virovitica, Sonja Špec Španjol)

Voli Ne voli

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content