Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Virovitici osvrnuo se na trenutnu političku situaciju u Hrvatskoj

Ispred Gradske tržnice u Virovitici danas (subota) je SDP Virovitičko-podravske županije organizirao druženje s građanima. Tom prilikom okupljenim novinarima i građanima, uz nazočnost saborskog zastupnika Mišela Jakšića, člana Glavnog odbora SDP-a Rade Medenice i predsjednika Županijske organizacije SDP-a Virovitičko-podravske županije Mate Vukušića, obratio se predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

-Već neko vrijeme razgovaramo s ljudima o problemima života građana u Hrvatskoj. U svim krajevima Hrvatske problemi su isti. Standard – kako će spojiti kraj s krajem, odnosno njihove plaće i mirovine. Druga stvar ogroman je osjećaj nepravde što žive u državi u kojoj se s jedne strane krade, a s druge strane ta se krađa, od strane vladajućih želi prikriti. Zato će nama u kampanji upravo glavni fokus biti to. S jedne strane, kako građanima osigurati veće plaće i mirovine, a s druge kako se boriti protiv korupcije. Mi smo u posljednja dva mjeseca svjedoci zastrašujuće priče. Prvo smo u aferi „Mreža“ vidjeli kako se pokušavaju kupiti hrvatski mediji, ali se ne može kupiti sve novinare i medije u Hrvatskoj. Zatim se s „LEX AP-om“ pokušalo ostale medije ušutkati. Na kraju te balade došla je priča s Turudićem što je priča moralne propasti hrvatske politike – tom prilikom rekao je Peđa Grbin.

IMG 0562

-Na samom kraju, ono što se događa posljednja dva dana. Plenković nas želi dovesti u sukob s čitavom Europskom unijom. Kako bi prikrio kriminal svoje najbliže suradnice Nine Obuljen Koržinek, on je spreman ući u sukob s Uredom europskog javnog tužitelja, bez obzira na to što je potpuno svjestan da to može značiti zatvaranje pristupa fondova Europske unije Hrvatskoj. Znamo na fondovima Europske unije se kralo, ali velik dio tih fondova došao je do ljudi kojima stvarno treba. Uopće ne želim zamisliti što bi uskrata novca iz fondova Europske unije značila za građane Hrvatske. Zato ovoj priči s HDZ-om moramo stati na kraj. Dosta je laži, dosta je korupcije, dosta je HDZ-a. Vrijeme je za bolju Hrvatsku, koja će osigurati dostojanstvo njenim građanima – rekao je P. Grbin.

Na konkretna pitanja novinara s kim će njegova stranka koalirati na predstojećim izborima Peđa Grbin nije odgovorio, jer su pregovori u tijeku, a s druge strane još nije niti poznat termin izbora.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content