Raspisan Javni poziv za podnošenje prijava za subvencioniranje kamate za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve u 2024. godini na području VPŽ

Na temelju Odluke o subvencioniranju kamata za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve u 2024. godini poljoprivrednicima s područja Virovitičko-podravske županije, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, objavio je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve u 2024. godini na području Virovitičko-podravske županije.

Korisnici kredita mogu biti – prijavitelji koji imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Virovitičko-podravske županije i oni koji namjeravaju ulagati na području iste županije, i to:

– Fizičke osobe – obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) u sustavu PDV-a, odnosno minimalno upisani u Registar poreznih obveznika, ovisno o uvjetima koje zahtjeva pojedina Poslovna banka

-Pravne osobe ili obrti

-Upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, odnosno Upisnik poljoprivrednika sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Županije, te koje imaju registriranu poljoprivrednu proizvodnju na području Virovitičko-podravske županije.

– Pravne osobe koje kredit koriste za opskrbu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava repromaterijalom moraju biti registrirane za trgovinu i distribuciju poljoprivrednog materijala.

Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2024. godine odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu Virovitičko-podravske županije. 

Detaljan Javni poziv i kako se prijaviti možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content