Redovna skupština Kulturno-umjetničkog društva Virovitica: 35 godina čuvar tradicije i kulturne baštine

Kulturno-umjetničko društvo Virovitica je 35 godina čuvar tradicije i kulture virovitičkoga kraja. Ovo aktivno društvo održalo je u subotu, 10. veljače svoju redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik Matija Gosler podnio izvješće o radu za 2023. te je usvojen i Plan rada za 2024. godinu.

Kontinuitet rada i nastupi tijekom cijele godine su ono što ovom aktivnom Društvu daje zalog i u godinama koje slijede. Nema mjeseca u godini u kojem ovo Društvo nema nastup.

Svoj obol KUD daje obol svim značajnim manifestacijama koje se održavaju u gradu Virovitici (Viroexpo, Rokovo, Jesen u gradu, Prosinac u gradu i druge), a nastupaju i van granica Lijepe naše. Samo u protekloj godini imali su dvadesetak nastupa.

Podršku KUD-u Virovitica dao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je pohvalio upornost i kvalitetu rada ovog društva i naglasio da će i dalje imati podršku Grada jer na najbolji način predstavljaju kulturu i tradiciju diljem Hrvatske i šire.

Na skupštini su uručene zahvalnice članicama i članovima Društva. Stavljajući naglasak na zajedništvu i ustrajnošću članova KUD-a prema Društvu, marljivošću članova Društva te odricanju za očuvanje opće dobra, predsjednik KUD-a Virovitica Matija Gosler podijelio je zahvalnice zasluženim članicama i članovima Društva.

Za 5 godina djelovanja u očuvanju folklorne baštine zahvalnicu su dobili Vesna Balint, Josip Hruza i Ksenija Bognar; za 25 godina neprestanog rada u Društvu zahvalnicu je dobila Sanja Samac. Za 30 godina djelovanja u Društvu zahvalnicu je dobio Vjekoslav Vecko. Od 1988. godine aktivni članovi KUD-a Virovitica su Stjepan Kozjak, Zvonko Kružić, Franjo Lazić i Branko Počić. Oni su na skupštini dobili priznanje za 35 godina aktivnog djelovanja u očuvanju folklorne baštine virovitičkog kraja.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content