Šarena povorka maškara i ove godine prošla ulicama Crnca, evo kako je bilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac, uz pokroviteljstvo Općine i ove godine organiziralo je popularne i poznate “Maškare u Crncu”.

Tradicija maškara u Crncu seže od dalekih godina, a da je mještanima to jedan od najomiljenijih zabavnih događaja potvrdio je i načelnik općine Mato Damjan.

-Ova lijepa tradicija bila je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a ponovo je živnula odmah nakon toga. Na maskenbalu u Crncu sudjeluju ne samo žitelji općine Crnac nego i susjednih općina, što nam je posebno drago, tim više što i naši mještani sudjeluju na njihovim aktivnostima čime se zaokružuje ova lijepa priča o uzajamnoj suradnji između općina i gradova. I ovog se puta na maškarama skupio veliki broj ljudi, a za sve smo osigurali dobru zabavu uz glazbu i ples, te besplatni grah, krofne, kuhano vino i čaj. Ono što daje “točku na i” svemu ovome je to da su maske napravljene u kućnoj radinosti i samim time su originalne – rekao nam je načelnik Mato Damjan koji je tom prigodom svečano predao ključ naselja princu maškara da upravlja njime naredna tri dana.

U maskiranoj povorci koja je prošla naseljem bilo je “jaglaca”, “indijanaca”, “lončara”, “gusara”, “kockica i kokica”, “princeza”, pa čak i “ovaca” koje su vukle svoj tor na kotačima, a maskirani su bili i djeca i mladež, kao i njihovi roditelji. Sve to dokazalo je da Crnac nije slučajno jedan od najboljih organizatora maškara u Virovitičko-podravskoj županiji i šire.

Za glazbeni dio svečanosti pobrinuo se “M Band” iz Đakova, a plesalo se i na vanjskom i na unutrašnjem prostoru u centru naselja.

Jedini koji je na ovoj svečanosti loše prošao bio je glavni krivac za sve loše što se dogodilo od prošlog do sadašnjeg maskenbala, koji je zbog svojih nedjela obješen i zapaljen na radost svih maškara.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content