Skriveni arsenal: U šumi pronašao pet ručnih bombi, šest tromblonskih mina te više raznog streljiva

Pedesetogodišnjak je jučer u šumi na širem području Našica pronašao pet ručnih bombi, šest tromblonskih mina te više raznog streljiva, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

– Podsjećamo građane da akcija “Manje oružja, manje tragedija” još traje i pozivamo sve koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja- istaknuli su iz PU osječko-baranjske i dodali:

– O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92- dodali su.

(www.icv.hr, PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content