Skupština KUD-a “Podravka” Starogradački Marof: Prošla 2023. godina bila prožeta mnogobrojnim aktivnostima

U Društvenom dom u Starogradačkom Marofu jučer (utorak) je održana redovna godišnja skupština Kulturno-umjetničkog društva “Podravska” Starogradački Marof.

Na skupštini je iznijeto financijsko izvješće i izvješće o radu u 2023. godini. Društvo je u prošloj godini sudjelovalo na mnogobrojnim manifestacijama u Dinjevcu, Okrugljači, Pitomači, Bušetini, Grabrovnici, Kladarama Šandrovcu, Martincima u Mađarskoj, Šašnatom Polju, Podravskim Sesvetama, Gradini, Brezovici, Dugom Selu Lukačkom i Novom Gracu.

Također, Društvo je organiziralo i nekoliko svojih manifestacija, pa su tako u siječnju organizirale Noć otvorenih vrata etno kuće “Marofska iža”,  lipnju su organizirale svoju 6. smotru folklora. Isto tako, organizirale su zelenu čistu u svojem mjestu te obilježile blagdan Kraljice sv. Krunice u Starogradačkom Marofu.

-Zahvaljujem se svim članovima koji redovito dolaze na probe i daju sve od sebe da održimo i sačuvamo tradiciju. Također, zahvaljujem našim sviračima, ali i našoj voditeljici Ivki Skender koja nas je sve naučila i koja nam i dalje daje vjetar u leđa da tako i nastavimo – rekla je Željkica Mihoković, predsjednica KUD-a “Podravka” Starogradački Marof. 

Društvo i u ovoj 2024. godini nastavlja s mnogobrojnim aktivnostima. 

-Godinu smo započeli s našom novom manifestacijom “Sveta tri kralja”, a u planu je i organizacija naše 27. smotre folklora kao i manifestacije “Jesen u mom kraju” s kojom bi obilježili 20 godina postojanja naše kapelice. Ove godine planiramo nastupiti na svim smotrama i manifestacijama na koje ćemo biti pozvani kako u općini tako i diljem županije, ali i izvan nje. Veliku podršku imamo od naše općine Pitomača, ali i Virovitičko-podravske županije na što im zahvaljujemo – rekla je Željkica. 

(www.icv.hr, ib)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content