Smanjenje zastoja i bolji protok prometa: Iduće godine u Virovitici kružni tok na raskrižju Radićeve i Sajmišta

Sljedeće godine građani mogu očekivati početak radova na izgradnji kružnog toka na raskrižju ulica Stjepana Radića i Sajmište, a samim time i smanjenje zastoja i bolji protok prometa. Najavio je to danas na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Kristijan Sabo.

– Grad Virovitica je prošle godine sklopio Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije s Hrvatskim cestama, koje su investitor u cijelom postupku. Prema posljednjim informacijama, veći dio projektne dokumentacije je gotov te su Hrvatske ceste pokrenule postupak ishođenja potrebnih dozvola, a ujedno se pripremaju i za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Plan je da svi potrebni akti za gradnju budu izdani do kraja ove godine, kako bi sljedeće godine Hrvatske ceste mogle pristupiti samim radovima – rekao je Kristijan Sabo.

Projektom će se znatno olakšati prometovanje u tom dijelu grada zbog velike cirkulacije prometa prema Kauflandu, ali i zbog nove stambene zone prema Ulici Požari.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content