Tradicionalni Dan manjića i ove godine na desnu obalu rijeke Drave u Terezinom Polju privukao velik broj ribolovaca i ljubitelja ribljih delicija

Športsko-ribolovni klub “Drava” iz Terezinog Polja u suradnji s Općinom Lukač jučer (subota) je na desnoj obali rijeke Drave u Terezinom Polju organizirao tradicionalno druženje pod nazivom “Dan manjića”, manifestaciju koja je uz druženje ribolovaca i gostiju popraćena brojnim gastronomskim sadržajima.

Uz organizatore, ribolovce, mještane naselja Terezino Polje i brojne goste, nazočni su bili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnik Upravnog odbora za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

Predsjednik ŠRK “Drava” Dražen Samardžija tom je prigodom istakanuo da su Dani manjića samo dio onoga što ribolovci s područja općine Lukač nude žiteljima i gostima, uz to što je poznato da je ovaj dio rijeke Drave zvan “Đukin šor” već duže vrijeme meka ribolovcima, ali i izletnicima.

Ovo je zasigurno jedna od najljepših destinacija uz rijeku Dravu u našoj županiji, a ribolovci ŠRK Drava potrudili su se da tome doprinesu redovnim uređenjem okoliša, košnjom trave, krčenjem šikare i ostalim radovima kako bi privukli što veći broj ribolovaca i izletnika – rekao je Samardžija.

Načelnik općine Lukač Đuro Bukvić istakanuo je da su Dani manjića samo dio onoga što Općina Lukač u turističkom pogledu želi ponuditi žiteljima i gostima. Jedan od planova je i postavljanje pedesetak drvenih kućica za odmor koje će moći koristiti ribolovci, ali i ostali rekreativci koji žele slobodno vrijeme provesti uz rijeku Dravu.

Svi nazočni tom su se prigodom u to mogli i uvjeriti, a cjelokupni doživljaj upotpunili su i fiš paprikaš, pržena riba i roštilj koji su pripremili članovi ŠRK “Drava” iz Terezinog Polja.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content