Trojica prijatelja s pitomačkog područja 12 godina pokušavala dokazati da nisu počinili razbojstvo: Oslobođeni optužbe za brutalnu pljačku

Trojica prijatelja s pitomačkog područja 12 godina pokušavala su dokazati da nisu oni počinili razbojstvo nad jednim supružnicima i uzeli im 1000 eura. Odvjetništvo je trojicu Podravaca sa šireg pitomačkog područja teretilo da je brutalna pljačka otprije 12 godina njihovih ruku djelo, piše epodravina.

U optužnici je pisalo kako su 19. prosinca 2012. godine oko 14:30 sati došli u jedno mjesto kod Suhopolja kako bi se “kao raspitivali oko kupnje svinja”.

– U jednom trenutku uhvatili su rukama za vrat domaćina i počeli ga gušiti govoreći mu “daj pare”, zatraživši da im preda sav novac. On je odbio pa su ga ljepljivom trakom pokušali svezati. Potom su nasrnuli na suprugu, pokušavajući joj ljepljivom trakom zavezati ruke i zatvoriti usta– navodilo se u optužnici.

Muškarac je pružao otpor neko vrijeme, no ipak im je predao smeđi novčanik u kojemu je bilo oko 2550 kuna. Potom su pljačkaši u kuhinji u vitrini našli drugi novčanik s 3000 kuna i oko 250 eura. No, tu nisu stali, opet su tražili još novca te domaćina našli u spavaćoj sobi i udarali po tijelu. Potom su nožem prerezali telefonsku žicu u hodniku i pobjegli.

Na raspravi potkraj 2023. godine zamjenica državnog odvjetnika u Virovitici je istaknula da postoje činjenice zbog kojih treba ipak odbiti optužbu. Prvo, iskazi jednog od optuženih su stalno bili kontradiktorni, presuda se ne može temeljiti na iskazu svjedoka koji nije pribavljen na propisan način. Također, oba su supružnika tijekom postupka preminula, a ujedno tijekom postupka nisu uopće prepoznali okrivljenike kao počinitelje.

(epodravina.hr, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content