U kapelici Opće županijske bolnice Našice održana sveta misa u povodu Svjetskog dana bolesnika

U kapelici Opće županijske bolnice Našice danas (petak) je služena sveta misa povodom Svjetskog dana bolesnika, a koji je u nedjelju, 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske.

Dan bolesnika je proglasio sveti papa Ivan Pavao ll. 1992. godine, a vezan je uz ovaj spomendan iz razloga što je to marijansko svetište u Lurdu, jer je upravo to svetište poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima. Svetu misu vodio je fra Mario Zubak zajedno s našičkim župnikom fra Tomislavom Faletarom.

Foto 2 8

Svetoj misi nazočili su i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida, liječnici, medicinske sestre, tehničari i bolničko osoblje.

-Dan bolesnika je povezan s vjerom i želi nas uputiti da ne promatramo bolesnike kao višak, opterećenje ili smetnju, već prepoznamo mogućnost za blagoslov čak i u toj životnoj situaciji. Usmjerimo se na dublje vrijednosti, na ljudskost i nesebičnost. Glavna poruka u ovom danu bolesnika je nositi križ, nositi križ bolesti s vjerom jer to je milost koju molimo za zagovor Blažene Djevice Marije – kazao je fra Mario Zubak.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content