U Suhopolju održano još jedno izdanje “Grofovske ljubavi”: Doznajte čiji su radovi bili najbolji

U Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, pod vodstvom Monike Ružić, održano je novo izdanje “Grofovske ljubavi”. Riječ je o literarnom, likovnom i kreativnom natječaju u organizaciji Udruge KrEdA i TZ Suhopolje, a koji je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola, a glavni motiv je- ljubav.

– Veseli nas da djeca svake godine šalju velik broj radova, a samim time pokazuju kako umjetnost i pisana riječ još uvijek žive. Također, ove godine pripremili smo likovnu izložbu koja je van natjecateljske kategorije, a koju je pripremila Elena Ružić, učenica 6. razreda OŠ Vladimir Nazor Virovitica, ujedno i polaznica likovne škole “Paleta” koja je predstavila svoje radove kreirane u osebujnom likovnom stilu umjetničkog naraštaja- istaknuli su organizatori.

Osim riječima, ljubav se izražava i opisuje glazbom, a ljubav izraženu kroz note jučer su dočarali učenici glazbene škole Jan Vlašimsky, Dislocirani odjel Suhopolje, Ivan Nuk, Filip Grdić, Dorian Knežević, Dominik Medved, Hana Rokinger, Jan Jančec, Lara Kovačević i Tea Felber.

Što se literarnog dijela tiče, u kategoriji petih razreda pisali su na temu “Kako je djed osvojio baku”, a u konkurenciji 13 radova najbolji je bio onaj Doroteje Filić iz OŠ Voćin. U kategoriji šestih razreda, pod nazivom “Ljubav, ah ljubav” najbolju fotografiju snimila je Rebeka Milovanović iz OŠ Suhopolje, a u trećoj kategoriji, također na temu “Ljubav, ah ljubav”, najbolji likovni rad imali su Ema Lukinić i Leo Ponjavić iz OŠ Suhopolje.

– Zahvaljujemo ovom prilikom svim sudionicima natječaja, TZ Suhopolje, Dvorcu Janković i Glazbenoj školi Jan Vlašimsky – Dislocirani odjel Suhopolje na podršci, a hvala i našim volonterima koji su pomogli u organizaciji događaja, izradi dekoracija i postavljanju izložbe- ističu iz Udruge KrEdA.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content