U tijeku izgradnja kanalizacijske mreže u Ulici Mate Lovraka u Pitomači

Krajem studenog 2023. godine započeli su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Ulici Mate Lovraka u naselju Pitomača. To je ulica koja nije bila obuhvaćena EU projektom Aglomeracije pa je iz tog razloga tvrtka Vodakom d.o.o. Pitomača pristupila izradi projektne dokumentacije, ishođenju građevinske dozvole i na kraju apliciranju samog projekta prema Hrvatskim vodama.

-Projektom su obuhvaćeni kućni priključci što znači, po uzoru na EU projekt, da će svaki objekt dobiti mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu i to neposredno ispred svog objekta. U ožujku očekujemo održavanje tehničkog pregleda i ishođenje uporabne dozvole, a nakon toga će stanovnici dobiti i obavijest o mogućnosti i naravno zakonskoj obvezi priključenja – kaže Antonio Vidović, direktor tvrtke Vodakom.

Projekt je u vrijednosti nešto manjoj od 90 tisuća eura, a sufinancira se iz proračuna Općine Pitomača i tvrtke Vodakom te Hrvatskih voda. Izvođač je Bagergrad d.o.o iz Pitomače, a rok za izvršenje radova je tri mjeseca te se kroz dva do tri tjedna može očekivati i sam završetak radova.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content