Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” VPŽ održala redovnu godišnju skupštinu

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije jučer (subota) je u prostoru mjesnog doma u Donjim Meljanima održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, koja je ujedno bila i izbornog karaktera.

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, uslijedio je izbor radnih tijela skupštine te podnošenje izvješća.

Izvješće o radu Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije u 2023. godini podnio je tajnik Petar Uher, a financijski izvještaj blagajnik Zoran Tkalec. Izvješće Nadzornog odbora podnio je član istog Davor Dunković. Plan rada za naredni period nazočnim članovima i gostima predstavio je predsjednik udruge Milan Rupčić, a financijski plan blagajnik Zoran Tkalec. Sva izvješća su jednoglasno usvojena od strane nazočnih članova.

U izbornom dijelu skupštine, tajnik Petar Uher prvo je objasnio razloge prijevremenih izmjena u tijelima Udruge.

– Na sjednici predsjedništva URV 1. gardijske brigade ”Tigrovi” VPŽ, održanoj 4. veljače 2024. godine, jedna od tema bila je unapređenje rada i podizanje stupnja aktivnosti u radu te realizacija plana rada. Donesen je zaključak da pojedini članovi u tijelima Udruge, što zbog svog zdravstvenog stanja, što zbog spriječenosti drugim obavezama, nisu u mogućnosti pratiti planirane aktivnosti, što se odražava na učinkovitost njihove provedbe. Obavljeni su razgovori i usaglašavanje stavova, te je donesena odluka da se naprave određene promjene- pojasnio je razloge reizbora tajnik Uher.

Tako su dosadašnji članovi predsjedništva, dopredsjednik Ivan Selenić i član predsjedništva Martin Bišćan, razriješeni dužnosti, a na mjesto dopredsjednika imenovan je Zoran Tkalec. Za novog predsjednika Nadzornog odbora, umjesto Krešimira Žagara, imenovan je Mario Sabo. Kao član Suda časti, umjesto Damira Lackovića, imenovan je Vlado Uher. Sva razrješenja i imenovanja dobila su jednoglasnu potporu nazočnih članova.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju. U ime Mjesnog odbora Donji Meljani rad virovitičko-podravskih ”Tigrova” pohvalio je Zlatko Boreovec, kao i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić u svom se obraćanju prvo zahvalio na pozivu te dodao kako će Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije i dalje imati potporu Grada u svom radu, na čemu mu se predsjednik udruge Milan Rupčić zahvalio.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content