„Uskrs u svakom domu“: Na humanitarnom turniru snage će ove godine odmjeriti franjevci, policajci, gradska i županijska uprava te liječnici i medicinski tehničari

Virovitički franjevci, „pojačani“ braćom iz drugih župa, djelatnici PU virovitičko-podravske, Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije te po prvi puta liječnici i medicinski tehničari Opće bolnice Virovitica odmjerit će snage u malom nogometu i povlačenju konopa na tradicionalnom humanitarnom turniru pod nazivom „Uskrs u svakom domu“.

Najavljeno je to danas (utorak) na konferenciji za medije u virovitičkom franjevačkom samostanu, na kojoj su sudjelovali predstavnici ovogodišnjeg turnira, a koju je vodio umirovljeni novinar Trpimir Markotić.  

Ova hvalevrijedna, popularna i iznimno posjećena manifestacija u Viroviticu se vraća nakon pune četiri godine pauze zbog pandemije koronavirusa, pa se 14. ožujka u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Virovitici očekuje i velik broj posjetitelja i bodritelja na tribinama.

uskrs u svakom domu 2019 40
foto: arhivska fotografija

Do tada, Župa, ustanove koje sudjeluju u manifestaciji, kao i svi ljudi dobre volje sakupljat će novčani prilog za potrebe Caritasa Župe sv. Roka, koji će biti predan na turniru. Namijenjen je siromašnim obiteljima, za koje će se osigurati hrana i higijenske potrepštine.

U bogatom dvosatnom programu, uz mali nogomet i povlačenje konopa, organiziran je i zabavni dio, u kojem će nastupiti Gradska glazba i mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, Glazbena igraonica i Slavuji Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici, Grupa Artes, Dječji zbor Zvončići župe sv. Roka, zbor Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, a kao specijalni gost večeri stiže i Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra.

20240227_103214

Zadovoljstvo što se turnir nakon četverogodišnje pauze vraća u Viroviticu izrazio je fra Ivica Jagodić, u ime organizatora, Župe sv. Roka, a kojoj potporu godinama daju PU virovitičko-podravska, na čelu s načelnikom Marcelom Štrokom, Turističkom zajednicom Grada Virovitice i njenom direktoricom Tamarom Štefanec, kao i ostali sudionici turnira.

-Predivno je vidjeti da smo svi ovdje jedinstveni kao u prvim kršćanskim vremenima; jedno srce i jedna duša. Plod ovoga našeg zajedničkog promišljanja, pomaganja i služenja želi biti za naše krajnje potrebite, od djece do najstarijih. Kao jedno srce djelujemo kako bismo za ovaj Uskrs obradovali mnoge koji u svojim životnim situacijama možda nemaju radosti, već bol, tugu i žalost, a svojim malim doprinosom želimo to pretvoriti u radost i nadahnuće.

Iako su u turniru „stožerni“ pomagači oni koji sudjeluju u malonogometnom turniru i povlačenju konopa, pozivamo sve da se pridruže i pomognu koliko mogu. Mogu reći da ćemo mi kao franjevci biti ujedinjeni iz više mjesta, jaki i stabilni na terenu u okršajima s našim policajcima, djelatnicima gradske i županijske Uprave, kao i našim liječnicima i medicinskim tehničarima – rekao je fra Jagodić.

20240227_103750

LIJEČNICI I MEDICINSKI TEHNIČARI SUDJELUJU PO PRVI PUT 

Po prvi puta u turniru sudjeluju i djelatnici Opće bolnice Virovitica. Ravnatelj Dinko Blažević kaže kako im je čast biti dio ove manifestacije. U šali poručuje da su možda i „prejaki“, za prvi put.  

– S obzirom da imamo dobru ekipu, nadam se da nećemo biti predobri, pošto smo se zadnji priključili ovom pozivu. Pored sporta koji je osnova manifestacije, ona ima humanitarni karakter te smo sretni i ponosni što se u nju možemo ove godine uključiti i kao sudionici, a ne samo promatrači, kao ranijih godina. Vjerujem da ćemo postati dio stalnog postava i da je ovo samo početak – poručio je ravnatelj Blažević.

UČI DRUŠTVENOJ ODGOVORNOSTI 

Turnir je važan iz više dimenzija, a ponajviše što kroz sport, fer igru, glazbu, ples i dobru atmosferu pokazuje da veliko srce imaju Virovitičani, ali i svi oni koji će donirati prilog i doći na tribine te navijati za svoju omiljenu ekipu.

-Poruka koju turnirom dajemo je da je uvijek bolje davati nego primati i ovim putem poručujemo svima da dođu i svoje srce daruju onima kojima je to najpotrebnije – rekao je I. Kirin.

20240227_103946

Nabrojao je na koje sve načine Grad skrbi za one u potrebi: između ostalog,  kroz Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“, Pučku kuhinju, projektima poput FEAD-a, nedavno otvorene Banke hrane…

-Radimo puno toga i kroz projekte EU, a sve s ciljem konkretne pomoći onima u potrebi. Manifestacije poput ovih naše najmlađe uče i socijalnoj, odnosno društvenoj odgovornosti i zato pozivam sve da dođu, uživaju, bit će veselo i zabavno, a pritom će učiniti i dobro djelo – smatra gradonačelnik.

20240227_103728

Župan Igor Andrović također je rekao kako im je važno sudjelovati u ovoj sportsko-humanitarnoj manifestaciji.  Županija i Grad ove godine igraju kao jedna ekipa.

-Očekujem da bude zabavno, uz bogat sportski i glazbeni program. Posebno izdvajam publiku, koje svih ovih godina na ovoj manifestaciji nije nedostajalo, uvijek su bile prepune tribine i koja je jednako važna kao i oni na terenu. Organiziramo sve ovo ponajprije za naše sugrađane u potrebi, a potom i za sve one koji će svojim donacijama pridonijeti da Uskrs zaista dođe u svaki dom – rekao je župan Andrović. 

(www.icv.hr, mlo)

Uskrs u svakom domu

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content